A chipotle paprikát turmixold vagy pépesítsd simára, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
A chipotle paprika nagyon erős lehet, ezért érdemes kóstolni turmixolás előtt, és a mennyiséget az ízlésedhez igazítani. Ha túl sűrű, kanalanként adagolj vizet, hogy elkerüld a túl híg állagot.
Egy tálban keverd össze a majonézt, a pépesített chipotle paprikát, a lime levét és a reszelt fokhagymát.
A legjobb eredmény érdekében használj jó minőségű majonézt. A lime levét frissen facsard, ne használj bolti készítményt. A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok.
Adj hozzá egy csipet sót és pirospaprikát, majd alaposan keverd össze, hogy sima állagot kapj.
A sóval óvatosan bánj, mert a majonéz is tartalmazhat sót. A pirospaprika helyett használhatsz füstölt pirospaprikát is a mélyebb íz érdekében.
Hűtsd le a majonézt legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés elengedhetetlen, hogy az ízek összeérjenek és a majonéz állaga is javuljon. Ha van rá időd, akár egy órára is beteheted a hűtőbe.
Tálald grillezett húsokkal, sült krumplival vagy szendvicsek mellé.
A chipotle majonéz kiválóan passzol avokádóhoz, kukoricához és más mexikói ízekhez is. Készíthetsz belőle mártogatóst zöldségekhez vagy tortilla chipshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.