Mézes-ananåszos gyömbér chutney tålalva

Mézes-ananåszos gyömbér chutney

A chutney az indiai konyha egyik legismertebb kiegĂ©szĂ­tƑje, amely vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt az Ă©des, savanykĂĄs Ă©s fƱszeres Ă­zek harmonikus kombinĂĄciĂłjĂĄval. Ez a mĂ©zes-ananĂĄszos gyömbĂ©r chutney a hagyomĂĄnyos recept egy egzotikus vĂĄltozata, amelyben az ananĂĄsz frissessĂ©ge Ă©s a gyömbĂ©r csĂ­pƑs aromĂĄja talĂĄlkozik a mĂ©z Ă©dessĂ©gĂ©vel. Az almaecet savanykĂĄs jegyei Ă©s a chili enyhe csĂ­pƑssĂ©ge teszi igazĂĄn izgalmassĂĄ ezt a chutney-t, amely kivĂĄlĂłan illik sajtokhoz, sĂŒlt hĂșsokhoz vagy akĂĄr pirĂ­tĂłs mellĂ© is. Ha szereted az Ă©des-fƱszeres Ă­zeket, ez a chutney biztosan elnyeri a tetszĂ©sedet!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Friss ananász
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 50 ml Almaecet
⭕ 2 ek. Barnacukor
⭕ 1 tk. Chili pehely
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg és kockåzd fel az ananåszt. Reszeld le a gyömbért és aprítsd fel a fokhagymåt.

    A friss ananĂĄsz a legjobb, de konzerv ananĂĄsz is hasznĂĄlhatĂł, ha nincs mĂĄs.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben melegĂ­tsd fel a mĂ©zet közepes lĂĄngon, amĂ­g enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    Vigyåzz, hogy a méz ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    3

    Add hozzå a fokhagymåt, a reszelt gyömbért és a chili pelyhet. Pårold 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A friss gyömbér intenzívebb ízƱ, mint a szårított.

    4

    Add hozzå az ananåszkockåkat, majd keverd össze alaposan.

    Ügyelj rĂĄ, hogy az ananĂĄszkockĂĄk egyenletesen legyenek bevonva a mĂ©zes keverĂ©kkel.

    5

    Öntsd hozzĂĄ az almaecetet Ă©s szĂłrd meg barnacukorral. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd keverd össze.

    Az almaecet Ă©s a barnacukor egyensĂșlyt teremt az Ă©des Ă©s savanyĂș Ă­zek között.

    6

    Csökkentsd a hƑfokot alacsonyra, Ă©s fƑzd 20-25 percig, amĂ­g a chutney besƱrƱsödik Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A lassĂș fƑzĂ©s sorĂĄn az ananĂĄsz megpuhul Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    7

    KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­ts az Ă­zeken tovĂĄbbi mĂ©z vagy chili hozzĂĄadĂĄsĂĄval.

    A chutney íze hƱtés utån még intenzívebb lesz.

    8

    Az elkĂ©szĂŒlt chutney-t hagyd kihƱlni, majd tedd sterilizĂĄlt ĂŒvegekbe. HƱtƑben 1 hĂ©tig eltarthatĂł.

    A sterilizĂĄlt ĂŒvegek hosszabb eltarthatĂłsĂĄgot biztosĂ­tanak.

    9

    TĂĄlald sajtokhoz, sĂŒlt hĂșsokhoz vagy pirĂ­tĂłs mellĂ©.

    A chutney remekĂŒl illik grillezett Ă©telekhez is.