Reszeld le a citromhéjat, és facsard ki a citrom levét.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér része keserű.
Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Ügyelj rá, hogy a vaj ne barnuljon meg, mert az befolyásolja a mártás ízét. Alacsony lángon olvaszd.
Add hozzá a citromlevet, a mézet és a vizet, majd keverd el alaposan.
Használj jó minőségű mézet a legjobb íz érdekében.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, hogy sima állagot kapj, majd öntsd a serpenyőbe.
Fontos, hogy a keményítőt hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a mártás.
Lassú tűzön főzd a mártást, amíg besűrűsödik, körülbelül 3-5 perc alatt.
Folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.
Add hozzá a reszelt citromhéjat, sót, és apróra vágott petrezselymet. Keverd össze, és főzd további 1-2 percig.
A petrezselymet a végén add hozzá, hogy megőrizze a színét és az ízét.
A mártást tálald melegen sült halakhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.
A mártás jól passzol rizshez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.