Egy kis serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony lángon.
Alacsony lángon olvaszd a vajat, hogy ne égjen meg és ne barnuljon túl.
Add hozzá a mézet, a friss citromlevet és a reszelt gyömbért. Keverd alaposan össze.
A friss citromlé helyett használhatsz citromhéjat is az intenzívebb ízért. Ügyelj arra, hogy a gyömbért finomra reszeld.
Lassú tűzön főzd a keveréket 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Főzés közben figyelj oda, hogy a máz ne forrjon túl erősen, mert megéghet. Időnként keverd meg.
Ízesítsd egy csipet sóval, majd keverd újra össze.
A só kiemeli a többi ízt, de csak óvatosan adagold, nehogy túlsózd a mázat.
A mázat melegen tálald, vagy hagyd kihűlni, és használd húsok, zöldségek vagy sütemények mázolására.
A meleg máz jobban beszívódik a húsokba és zöldségekbe. Sütemények esetében a kihűlt máz jobban megdermed a felületen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.