Mézes citromos måz gyömbérrel egy tålban, citromszeletekkel és gyömbérrel díszítve.

Mézes Citromos Måz Gyömbérrel

Ez a mĂ©zes citromos mĂĄz gyömbĂ©rrel az egyszerƱsĂ©g Ă©s az elegancia tökĂ©letes talĂĄlkozĂĄsa. A mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge, a citrom frissessĂ©ge Ă©s a gyömbĂ©r meleg, enyhĂ©n csĂ­pƑs aromĂĄja kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot teremt. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs sĂŒlt hĂșsokhoz, grillezett zöldsĂ©gekhez vagy akĂĄr desszertekhez, hogy egy kis egzotikus csavart adj az Ă©teleidhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. Reszelt gyömbĂ©r
⭕ 20 g Vaj
⭕ 0.25 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis serpenyƑben olvaszd meg a vajat alacsony lángon.

    Alacsony lĂĄngon olvaszd a vajat, hogy ne Ă©gjen meg Ă©s ne barnuljon tĂșl.

    2

    Add hozzå a mézet, a friss citromlevet és a reszelt gyömbért. Keverd alaposan össze.

    A friss citromlĂ© helyett hasznĂĄlhatsz citromhĂ©jat is az intenzĂ­vebb Ă­zĂ©rt. Ügyelj arra, hogy a gyömbĂ©rt finomra reszeld.

    3

    LassĂș tƱzön fƑzd a keverĂ©ket 5-7 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    FƑzĂ©s közben figyelj oda, hogy a mĂĄz ne forrjon tĂșl erƑsen, mert megĂ©ghet. IdƑnkĂ©nt keverd meg.

    4

    ÍzesĂ­tsd egy csipet sĂłval, majd keverd Ășjra össze.

    A sĂł kiemeli a többi Ă­zt, de csak Ăłvatosan adagold, nehogy tĂșlsĂłzd a mĂĄzat.

    5

    A mĂĄzat melegen tĂĄlald, vagy hagyd kihƱlni, Ă©s hasznĂĄld hĂșsok, zöldsĂ©gek vagy sĂŒtemĂ©nyek mĂĄzolĂĄsĂĄra.

    A meleg mĂĄz jobban beszĂ­vĂłdik a hĂșsokba Ă©s zöldsĂ©gekbe. SĂŒtemĂ©nyek esetĂ©ben a kihƱlt mĂĄz jobban megdermed a felĂŒleten.