A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
Ha nem vagy biztos az élesztő frissességében, adj hozzá egy kevés mézet a langyos vízhez, ez segíti a felfutását.
Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.
A tálat kend ki egy kevés olívaolajjal, mielőtt beleteszed a tésztát, így nem fog ráragadni. A meleg helyen való pihentetéshez használhatsz enyhén meleg sütőt (kb. 30°C).
Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, hogy a focaccia ne ragadjon le.
Az édesburgonyát hámozd meg és reszeld le. A fahéjat és a mézet keverd össze egy tálban, majd add hozzá az édesburgonyát, hogy jól elvegyüljenek.
Az édesburgonyát durvára reszeld le, hogy ne legyen túl pépes.
A tésztára helyezd el egyenletesen a fahéjas-mézes édesburgonyát. Nyomkodd meg enyhén a tésztát, hogy a hozzávalók beágyazódjanak.
A tésztát az ujjaiddal nyomkodd meg, hogy mélyedések keletkezzenek, ezekbe kerüljön az édesburgonya.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
Sütés közben figyelj, hogy az édesburgonya ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A focaccia langyosan a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.