Mézes-fahéjas piskóta aranybarna tálalásban

Mézes-fahéjas piskóta

A mézes-fahéjas piskóta az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb sütemény, amely illatával és ízével mindenkit elvarázsol. Az édes méz és a meleg fahéj tökéletes kombinációt alkot, ami különösen a hűvösebb hónapokban esik jól.Ez a recept egy klasszikus piskóta alapra épül, amit a méz és a fahéj varázsol különlegessé. Gyorsan elkészíthető, így ideális választás váratlan vendégek esetén vagy egy kis délutáni édességhez. A piskóta állaga könnyű és levegős, amit a tojásfehérje gondos felverésével érhetsz el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Méz
4 db Tojás
1 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
50 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral és a mézzel.

    A tojássárgákat addig keverd, amíg a keverék világos és krémes nem lesz, így a piskóta könnyebb lesz.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod, mert megfőzheti a tojássárgákat.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.

    A sütőport és a fahéjat érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és dolgozd simára.

    A száraz hozzávalókat több részletben add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy könnyed és levegős maradjon.

    A tojásfehérjét addig verd, amíg kemény, de nem száraz habot nem kapsz. Óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze a hab.

    6

    Öntsd a tésztát kivajazott és lisztezett piskótaformába, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütőt előmelegítsd, és a piskótát a sütő középső részén süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a közepe.

    7

    Hűtsd ki a piskótát, majd szórd meg porcukorral, vagy kínáld mézes mázzal a tetején.

    A piskótát rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzon el az alja.