Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral és a mézzel.
A tojássárgákat addig keverd, amíg a keverék világos és krémes nem lesz, így a piskóta könnyebb lesz.
Add hozzá a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat, majd keverd simára.
A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod, mert megfőzheti a tojássárgákat.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
A sütőport és a fahéjat érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és dolgozd simára.
A száraz hozzávalókat több részletben add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy könnyed és levegős maradjon.
A tojásfehérjét addig verd, amíg kemény, de nem száraz habot nem kapsz. Óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze a hab.
Öntsd a tésztát kivajazott és lisztezett piskótaformába, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütőt előmelegítsd, és a piskótát a sütő középső részén süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a közepe.
Hűtsd ki a piskótát, majd szórd meg porcukorral, vagy kínáld mézes mázzal a tetején.
A piskótát rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzon el az alja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.