Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütemény leragadjon a tepsibe, és megkönnyíti a kivételt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és gyömbért.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a sütemény egyenletesen megemelkedjen.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a mézet és a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen habosra verni. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a vajas keverékhez, amíg sima tésztát nem kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Kezdd és fejezd be a száraz hozzávalókkal.
Öntsd a tésztát a tepsibe, és simítsd el a tetejét. Süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütő típusától. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a sütemény elkészült-e.
Hűtsd le a süteményt a tepsiben, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A süteményt teljesen hűtsd le, mielőtt felszeleteled, mert a meleg sütemény könnyen törik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.