MĂ©zes-fahĂ©jas sĂŒtemĂ©ny tĂĄlalva

MĂ©zes-fahĂ©jas sĂŒtemĂ©ny

A mĂ©zes-fahĂ©jas sĂŒtemĂ©ny az egyik legkedveltebb Ă©dessĂ©g a hideg tĂ©li hĂłnapokban. A mĂ©z Ă©s a fahĂ©j melegsĂ©get Ă©s meghittsĂ©get csempĂ©sz minden falatba, mĂ­g az omlĂłs textĂșra Ă©s az Ă©des Ă­zvilĂĄg mindenkit levesz a lĂĄbĂĄrĂłl. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakra vagy egy csĂ©sze tea mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 300 g Liszt
⭕ 150 g MĂ©z
⭕ 100 g Cukor
⭕ 100 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 10 g FahĂ©j (Ƒrölt)
⭕ 5 g GyömbĂ©r (Ƒrölt)
⭕ 20 g Porcukor (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a sĂŒtemĂ©ny leragadjon a tepsibe, Ă©s megkönnyĂ­ti a kivĂ©telt.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport, fahĂ©jat Ă©s gyömbĂ©rt.

    A sĂŒtƑport alaposan keverd el a liszttel, hogy a sĂŒtemĂ©ny egyenletesen megemelkedjen.

    3

    Egy måsik tålban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzå a mézet és a tojåsokat egyenként.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyebben lehessen habosra verni. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, Ă©s mindegyik utĂĄn alaposan keverd el.

    4

    Felvåltva add hozzå a szåraz hozzåvalókat és a tejet a vajas keverékhez, amíg sima tésztåt nem kapsz.

    A szåraz és nedves hozzåvalókat felvåltva add hozzå, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Kezdd és fejezd be a szåraz hozzåvalókkal.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a tepsibe, Ă©s simĂ­tsd el a tetejĂ©t. SĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy a sĂŒtemĂ©ny elkĂ©szĂŒlt-e.

    6

    HƱtsd le a sĂŒtemĂ©nyt a tepsiben, majd szĂłrd meg porcukorral tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A sĂŒtemĂ©nyt teljesen hƱtsd le, mielƑtt felszeleteled, mert a meleg sĂŒtemĂ©ny könnyen törik.