Mézes-fahéjas sütemény tálalva

Mézes-fahéjas sütemény

A mézes-fahéjas sütemény az egyik legkedveltebb édesség a hideg téli hónapokban. A méz és a fahéj melegséget és meghittséget csempész minden falatba, míg az omlós textúra és az édes ízvilág mindenkit levesz a lábáról. Ez a recept tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy csésze tea mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
150 g Méz
100 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
10 g Fahéj (őrölt)
5 g Gyömbér (őrölt)
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütemény leragadjon a tepsibe, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és gyömbért.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a sütemény egyenletesen megemelkedjen.

    3

    Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a mézet és a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen habosra verni. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.

    4

    Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a vajas keverékhez, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Kezdd és fejezd be a száraz hozzávalókkal.

    5

    Öntsd a tésztát a tepsibe, és simítsd el a tetejét. Süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a sütemény elkészült-e.

    6

    Hűtsd le a süteményt a tepsiben, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A süteményt teljesen hűtsd le, mielőtt felszeleteled, mert a meleg sütemény könnyen törik.