Mézes gofri friss gyümölcsökkel és mézzel

Mézes Gofri

A mézes gofri egy igazán klasszikus édesség, amelyet a természetes méz különleges íze tesz még különlegesebbé. A méz nemcsak édesítőszerként szolgál, hanem enyhén karamellizálódik sütés közben, így különleges aromát ad a gofrinak. Ezt a receptet gyakran készítik ünnepi alkalmakra vagy ha valami természetesen édes és finom desszertre vágyunk. Ha szereted a méz ízét, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Méz
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a mézet és a vanília kivonatot.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így jobban össze fognak keveredni és a tészta is szebb lesz.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd sütni a gofrikat, különben a tészta leragadhat. Használj hőálló olajat vagy vajat a kenéshez.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.

    6

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácson hűtés segít a gofrinak megőrizni a ropogósságát. Ne tedd egymásra a gofrikat, mert így bepárásodnak.

    7

    Tálald frissen egy kevés mézzel meglocsolva, dióval vagy friss gyümölcsökkel.

    Kísérletezz különböző feltétekkel, mint például tejszínhab, csokoládészósz vagy lekvár.