Mézes gyömbéres narancsos barbecue szósz tålalva

Mézes gyömbéres narancsos barbecue szósz

A barbecue szĂłszok vilĂĄgĂĄban a mĂ©z, a gyömbĂ©r Ă©s a narancs kĂŒlönleges kombinĂĄciĂłja Ășj dimenziĂłt ad a hagyomĂĄnyos Ă­zeknek. A narancs frissessĂ©ge Ă©s a gyömbĂ©r enyhe csĂ­pƑssĂ©ge tökĂ©letesen harmonizĂĄl a mĂ©z Ă©dessĂ©gĂ©vel Ă©s a fĂŒstölt paprika gazdag aromĂĄjĂĄval. Ez a mĂĄrtĂĄs nemcsak grillezett hĂșsokhoz, hanem csirkeszĂĄrnyakhoz Ă©s sĂŒlt zöldsĂ©gekhez is kivĂĄlĂłan illik. KĂ©pzeld el, ahogy a narancs Ă©s a gyömbĂ©r illata betölti a konyhĂĄt, miközben a szĂłsz lassan sƱrƱsödik a tƱzön. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, de az Ă­zek gazdagsĂĄga minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Friss narancslĂ©
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 150 ml ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 30 g Barnacukor
⭕ 30 ml Worcestershire szósz
⭕ 20 ml FehĂ©rborecet
⭕ 10 g FĂŒstölt paprika
⭕ 5 g Só
⭕ 3 g Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az alapanyagokat: a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt hĂĄmozd meg Ă©s reszeld le, a narancsot facsard ki.

    A gyömbĂ©rt Ă©rdemes egy kiskanĂĄllal meghĂĄmozni, Ă­gy kevesebb megy veszendƑbe.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbasban keverd össze a narancslevet, paradicsompĂŒrĂ©t, mĂ©zet Ă©s barnacukrot.

    A barnacukor helyett hasznĂĄlhatsz nĂĄdcukrot vagy kĂłkuszvirĂĄgcukrot is, ha szeretnĂ©l egy kicsit eltĂ©rƑ Ă­zt.

    3

    Add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt, Worcestershire szĂłszt, fehĂ©rborecetet, fĂŒstölt paprikĂĄt, sĂłt Ă©s borsot.

    A Worcestershire szĂłsz helyett hasznĂĄlhatsz szĂłjaszĂłszt is, de ebben az esetben Ăłvatosan adagold a sĂłt, mert a szĂłjaszĂłsz is sĂłs.

    4

    Keverd alaposan össze, majd forrald fel közepes långon.

    Forralås közben folyamatosan keverd, hogy a méz ne égjen le az edény aljåra.

    5

    Amikor felforrt, csökkentsd a hƑfokot alacsonyra, Ă©s fƑzd 20-25 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    6

    KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­tsd be az Ă­zeket több mĂ©zzel az Ă©dessĂ©gĂ©rt vagy ecettel a savanykĂĄsabb Ă­zĂ©rt.

    Az Ă­zek beĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl mindig kis mennyisĂ©gekkel dolgozz, hogy elkerĂŒld a tĂșlfƱszerezĂ©st.

    7

    Hagyd kissé kihƱlni, majd turmixold simåra botmixerrel, ha simåbb ållagot szeretnél.

    A turmixolĂĄs elƑtt vĂĄrd meg, hogy a szĂłsz kicsit hƱljön, Ă­gy elkerĂŒlheted a baleseteket. Ha nincs botmixer, hasznĂĄlhatsz turmixgĂ©pet is.

    8

    TĂĄlald grillezett hĂșsok, csirke vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©. HƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben, hogy minĂ©l tovĂĄbb friss maradjon.