Mézes gyömbéres narancsos barbecue szósz tálalva

Mézes gyömbéres narancsos barbecue szósz

A barbecue szószok világában a méz, a gyömbér és a narancs különleges kombinációja új dimenziót ad a hagyományos ízeknek. A narancs frissessége és a gyömbér enyhe csípőssége tökéletesen harmonizál a méz édességével és a füstölt paprika gazdag aromájával. Ez a mártás nemcsak grillezett húsokhoz, hanem csirkeszárnyakhoz és sült zöldségekhez is kiválóan illik. Képzeld el, ahogy a narancs és a gyömbér illata betölti a konyhát, miközben a szósz lassan sűrűsödik a tűzön. Az elkészítése egyszerű, de az ízek gazdagsága minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Friss narancslé
50 g Méz
20 g Friss gyömbér
3 gerezd Fokhagyma
150 ml Paradicsompüré
30 g Barnacukor
30 ml Worcestershire szósz
20 ml Fehérborecet
10 g Füstölt paprika
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát és a gyömbért hámozd meg és reszeld le, a narancsot facsard ki.

    A gyömbért érdemes egy kiskanállal meghámozni, így kevesebb megy veszendőbe.

    2

    Egy közepes méretű lábasban keverd össze a narancslevet, paradicsompürét, mézet és barnacukrot.

    A barnacukor helyett használhatsz nádcukrot vagy kókuszvirágcukrot is, ha szeretnél egy kicsit eltérő ízt.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát, Worcestershire szószt, fehérborecetet, füstölt paprikát, sót és borsot.

    A Worcestershire szósz helyett használhatsz szójaszószt is, de ebben az esetben óvatosan adagold a sót, mert a szójaszósz is sós.

    4

    Keverd alaposan össze, majd forrald fel közepes lángon.

    Forralás közben folyamatosan keverd, hogy a méz ne égjen le az edény aljára.

    5

    Amikor felforrt, csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.

    6

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy ecettel a savanykásabb ízért.

    Az ízek beállításánál mindig kis mennyiségekkel dolgozz, hogy elkerüld a túlfűszerezést.

    7

    Hagyd kissé kihűlni, majd turmixold simára botmixerrel, ha simább állagot szeretnél.

    A turmixolás előtt várd meg, hogy a szósz kicsit hűljön, így elkerülheted a baleseteket. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is.

    8

    Tálald grillezett húsok, csirke vagy sült zöldségek mellé. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is eltartható.

    A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben, hogy minél tovább friss maradjon.