Mézes-joghurtos fokhagymaszósz tálalva

Mézes-joghurtos fokhagymaszósz

A mézes-joghurtos fokhagymaszósz egy frissítő és egészséges alternatívája a klasszikus önteteknek, amely a mediterrán konyha inspirációját tükrözi. A méz enyhén édes karaktere, a citrom frissessége és a joghurt selymessége tökéletes egyensúlyt teremt a fokhagyma intenzív ízével. Ez a mártás kiválóan illik grillezett húsokhoz, sült zöldségekhez vagy friss salátákhoz. Ha még pikánsabb ízvilágot szeretnél, próbáld ki egy csipet chilipehellyel vagy extra citromlével.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Görög joghurt
30 g Méz
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
30 ml Friss citromlé
1 tk. Dijoni mustár
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.

    A fokhagymát fokhagymanyomóval is átnyomhatod, ha nincs időd reszelni vagy aprítani. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok, mert elnyomhatja a többi ízt.

    2

    Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a mézet és a dijoni mustárt.

    A görög joghurt helyett használhatsz natúr joghurtot is, de a görög joghurttal krémesebb lesz a szósz. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Add hozzá a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat, majd alaposan keverd el.

    A citromlé segít kiegyensúlyozni az édes és a sós ízeket. Az olívaolaj extra szűz legyen a legjobb íz érdekében.

    4

    Szórd bele a reszelt fokhagymát és a finomra aprított friss petrezselymet.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss zöldfűszert is, például kaprot vagy snidlinget.

    5

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd keverd simára.

    A só és a bors mennyiségét kóstolással állítsd be. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.

    6

    Hagyd pihenni a hűtőben legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, hagyd a szószt akár egy órán át is a hűtőben, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    7

    Tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy friss saláták mellé.

    A szósz remekül illik pitához vagy más kenyérfélékhez is.