A fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.
A fokhagymát fokhagymanyomóval is átnyomhatod, ha nincs időd reszelni vagy aprítani. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok, mert elnyomhatja a többi ízt.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a mézet és a dijoni mustárt.
A görög joghurt helyett használhatsz natúr joghurtot is, de a görög joghurttal krémesebb lesz a szósz. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Add hozzá a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat, majd alaposan keverd el.
A citromlé segít kiegyensúlyozni az édes és a sós ízeket. Az olívaolaj extra szűz legyen a legjobb íz érdekében.
Szórd bele a reszelt fokhagymát és a finomra aprított friss petrezselymet.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss zöldfűszert is, például kaprot vagy snidlinget.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd keverd simára.
A só és a bors mennyiségét kóstolással állítsd be. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.
Hagyd pihenni a hűtőben legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, hagyd a szószt akár egy órán át is a hűtőben, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy friss saláták mellé.
A szósz remekül illik pitához vagy más kenyérfélékhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.