Mézes-joghurtos fokhagymaszósz tålalva

Mézes-joghurtos fokhagymaszósz

A mĂ©zes-joghurtos fokhagymaszĂłsz egy frissĂ­tƑ Ă©s egĂ©szsĂ©ges alternatĂ­vĂĄja a klasszikus önteteknek, amely a mediterrĂĄn konyha inspirĂĄciĂłjĂĄt tĂŒkrözi. A mĂ©z enyhĂ©n Ă©des karaktere, a citrom frissessĂ©ge Ă©s a joghurt selymessĂ©ge tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt a fokhagyma intenzĂ­v Ă­zĂ©vel. Ez a mĂĄrtĂĄs kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez vagy friss salĂĄtĂĄkhoz. Ha mĂ©g pikĂĄnsabb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy csipet chilipehellyel vagy extra citromlĂ©vel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Görög joghurt
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 30 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. Dijoni mustár
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 5 g Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld le vagy aprĂ­tsd nagyon finomra.

    A fokhagymĂĄt fokhagymanyomĂłval is ĂĄtnyomhatod, ha nincs idƑd reszelni vagy aprĂ­tani. Ügyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl sok, mert elnyomhatja a többi Ă­zt.

    2

    Egy tålban keverd össze a görög joghurtot, a mézet és a dijoni mustårt.

    A görög joghurt helyett hasznĂĄlhatsz natĂșr joghurtot is, de a görög joghurttal krĂ©mesebb lesz a szĂłsz. A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.

    3

    Add hozzå a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat, majd alaposan keverd el.

    A citromlĂ© segĂ­t kiegyensĂșlyozni az Ă©des Ă©s a sĂłs Ă­zeket. Az olĂ­vaolaj extra szƱz legyen a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    4

    Szórd bele a reszelt fokhagymåt és a finomra aprított friss petrezselymet.

    A petrezselyem helyett hasznålhatsz mås friss zöldfƱszert is, példåul kaprot vagy snidlinget.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal, majd keverd simĂĄra.

    A sĂł Ă©s a bors mennyisĂ©gĂ©t kĂłstolĂĄssal ĂĄllĂ­tsd be. A frissen Ƒrölt bors sokkal aromĂĄsabb, mint az elƑre Ƒrölt.

    6

    Hagyd pihenni a hƱtƑben legalĂĄbb 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha van idƑd, hagyd a szĂłszt akĂĄr egy ĂłrĂĄn ĂĄt is a hƱtƑben, hogy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.

    7

    TĂĄlald sĂŒlt hĂșsok, grillezett zöldsĂ©gek vagy friss salĂĄtĂĄk mellĂ©.

    A szĂłsz remekĂŒl illik pitĂĄhoz vagy mĂĄs kenyĂ©rfĂ©lĂ©khez is.