A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld le vagy aprĂtsd nagyon finomra.
A fokhagymĂĄt fokhagymanyomĂłval is ĂĄtnyomhatod, ha nincs idĆd reszelni vagy aprĂtani. Ăgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl sok, mert elnyomhatja a többi Ăzt.
Egy tålban keverd össze a görög joghurtot, a mézet és a dijoni mustårt.
A görög joghurt helyett hasznĂĄlhatsz natĂșr joghurtot is, de a görög joghurttal krĂ©mesebb lesz a szĂłsz. A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.
Add hozzĂĄ a frissen facsart citromlevet Ă©s az olĂvaolajat, majd alaposan keverd el.
A citromlĂ© segĂt kiegyensĂșlyozni az Ă©des Ă©s a sĂłs Ăzeket. Az olĂvaolaj extra szƱz legyen a legjobb Ăz Ă©rdekĂ©ben.
SzĂłrd bele a reszelt fokhagymĂĄt Ă©s a finomra aprĂtott friss petrezselymet.
A petrezselyem helyett hasznålhatsz mås friss zöldfƱszert is, példåul kaprot vagy snidlinget.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s frissen Ćrölt fekete borssal, majd keverd simĂĄra.
A sĂł Ă©s a bors mennyisĂ©gĂ©t kĂłstolĂĄssal ĂĄllĂtsd be. A frissen Ćrölt bors sokkal aromĂĄsabb, mint az elĆre Ćrölt.
Hagyd pihenni a hƱtĆben legalĂĄbb 10 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
Ha van idĆd, hagyd a szĂłszt akĂĄr egy ĂłrĂĄn ĂĄt is a hƱtĆben, hogy az Ăzek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.
TĂĄlald sĂŒlt hĂșsok, grillezett zöldsĂ©gek vagy friss salĂĄtĂĄk mellĂ©.
A szĂłsz remekĂŒl illik pitĂĄhoz vagy mĂĄs kenyĂ©rfĂ©lĂ©khez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.