Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása segít megelőzni a csomók kialakulását a tésztában. A víz hozzáadásakor legyél óvatos, hogy a tészta ne legyen túl lágy.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés lehetővé teszi, hogy a glutén ellazuljon, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.
A töltelékhez aprítsd fel a kandírozott narancshéjat, majd keverd össze a mascarponéval, a mézzel, a vanília kivonattal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal, hogy krémes állagot kapj.
A töltelék ízesítésénél bátran kísérletezz, adj hozzá más fűszereket is, ha szeretnéd.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a mézes-narancsos töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tészta legyen nagyon vékony, de ne szakadjon el. Használj tésztagépet a legjobb eredmény érdekében.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket nedvesítsd be egy kis vízzel, mielőtt összenyomod, így jobban tapadnak majd.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert leragadhatnak. Ha feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzd őket.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vaj ne legyen túl forró, hogy ne égjen meg. A karamellizálódás fokozza az ízeket.
Tálaláskor locsold meg egy kevés mézzel, és szórd meg pirított mandulával. Melegen fogyaszd!
A pirított mandula helyett használhatsz más magvakat is, például pisztáciát vagy diót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.