A mandulát aprítsd fel durvára vagy őröld finomabbra, attól függően, hogy ropogósabb vagy homogénebb állagot szeretnél.
Ha darabolod a mandulát, pirítsd meg előtte serpenyőben vagy sütőben, így intenzívebb lesz az íze.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a mandulát egy nagy tálban.
A mandulát pirítsd meg enyhén a sütőben, mielőtt hozzáadnád a liszthez, így intenzívebb lesz az íze. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Egy másik tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a mézet, majd add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosra keverhető.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és gyúrd össze a tésztát. Ha a tészta túl ragacsos, hűtsd be 30 percre.
A tésztát ne gyúrd túl, csak éppen addig, amíg összeáll. A hűtés segít a formázásban.
Formázz a tésztából kis golyókat, lapítsd le őket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd köztük helyet, mert sütés közben terülnek.
A golyókat egy pohár aljával is lelapíthatod, így egyenletesebb kekszeket kapsz.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyd a tepsiben hűlni, mert forrón még puha lesz.
Figyeld a kekszeket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a sütő hőmérsékletét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.