Mézes-mandulás keksz aranybarna tálalásban

Mézes-mandulás keksz

A mézes-mandulás keksz tökéletes választás, ha gyorsan és egyszerűen szeretnél valami finomat készíteni. Az illatos méz és a ropogós mandula kombinációja mindenkit elvarázsol.Ez a recept az egyszerűség jegyében született, ugyanakkor az ízvilága gazdag és ünnepi hangulatot áraszt. A méz természetes édességet ad, míg a mandula kellemes textúrát kölcsönöz a kekszeknek. Nemcsak karácsonyra ideális, hanem bármikor, amikor egy finom, házi készítésű édességre vágyunk.A tészta hűtése fontos lépés, mert így könnyebben kezelhető és formázható lesz. A kekszek sütése közben ügyelj arra, hogy ne süsd túl őket, mert akkor elveszíthetik puhaságukat. Tökéletes választás egy csésze tea vagy kávé mellé!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
100 g Méz
100 g Cukor
125 g Vaj
100 g Mandula
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát aprítsd fel durvára vagy őröld finomabbra, attól függően, hogy ropogósabb vagy homogénebb állagot szeretnél.

    Ha darabolod a mandulát, pirítsd meg előtte serpenyőben vagy sütőben, így intenzívebb lesz az íze.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a mandulát egy nagy tálban.

    A mandulát pirítsd meg enyhén a sütőben, mielőtt hozzáadnád a liszthez, így intenzívebb lesz az íze. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Egy másik tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a mézet, majd add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosra keverhető.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és gyúrd össze a tésztát. Ha a tészta túl ragacsos, hűtsd be 30 percre.

    A tésztát ne gyúrd túl, csak éppen addig, amíg összeáll. A hűtés segít a formázásban.

    5

    Formázz a tésztából kis golyókat, lapítsd le őket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd köztük helyet, mert sütés közben terülnek.

    A golyókat egy pohár aljával is lelapíthatod, így egyenletesebb kekszeket kapsz.

    6

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyd a tepsiben hűlni, mert forrón még puha lesz.

    Figyeld a kekszeket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a sütő hőmérsékletét.