A fokhagymát reszeld le vagy törd össze.
A fokhagymanyomóval pépesített fokhagyma intenzívebb ízt ad.
Egy közepes tálban keverd össze a balzsamecetet, a mézet, a dijoni mustárt és a frissen facsart citromlevet.
A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét. Használj jó minőségű balzsamecetet.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, majd keverd simára.
A fokhagymát reszelés helyett apróra is vághatod, de reszelve jobban eloszlik az íze. Ügyelj, hogy ne legyen darabos a szósz, keverd alaposan össze.
Fokozatosan, vékony sugárban csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy selymes, emulgeált állagot kapj.
Ez a legfontosabb lépés! Az olajat nagyon lassan kell adagolni, miközben folyamatosan és erőteljesen kevered a szószt. Ez biztosítja, hogy az olaj és a többi összetevő összekeveredjen, és ne váljon szét.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd keverd alaposan össze.
A só és bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Hagyd pihenni legalább 10 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít az ízeknek jobban összeérni és harmonizálódni.
Tálald friss salátákhoz, sült húsokhoz vagy grillezett zöldségek mellé.
A szósz hűtőben tárolva 3-4 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.