Mézes-narancsos gyömbér chutney tålalva

Mézes-narancsos gyömbér chutney

A mĂ©zes-narancsos gyömbĂ©r chutney az Ă©des Ă©s fƱszeres Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt hozza el az asztalodra. A narancs frissessĂ©ge Ă©s a mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza a gyömbĂ©r enyhe csĂ­pƑssĂ©gĂ©t Ă©s a fahĂ©j meleg tĂłnusait. Ez a chutney ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs sajtok mellĂ©, pirĂ­tĂłsra kenve vagy grillezett hĂșsokhoz. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amely feldobja a hĂ©tköznapi fogĂĄsokat Ă©s ĂŒnnepi alkalmakra is ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs. Ha szereted a fƱszeres, gyĂŒmölcsös chutney-kat, ez a recept biztosan a kedvenceid közĂ© kerĂŒl majd.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Friss narancs
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 ml Almaecet
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j
⭕ 0.25 tk. Szerecsendió
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg és kockåzd fel a narancsokat. Aprítsd finomra a vöröshagymåt, fokhagymåt és a friss gyömbért.

    A narancsok hĂ©jĂĄt reszeld le mielƑtt felkockĂĄzod, Ă­gy a chutney mĂ©g intenzĂ­vebb narancs Ă­zƱ lesz. A gyömbĂ©rt Ă©rdemes nagyon finomra aprĂ­tani, hogy ne legyen tĂșl dominĂĄns az Ă­ze.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel a mĂ©zet közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesek lesznek.

    VigyĂĄzz, a mĂ©z könnyen megĂ©g! Ne hagyd magĂĄra a serpenyƑt, Ă©s folyamatosan kevergesd.

    3

    Add hozzå a friss gyömbért és a felkockåzott narancsot, majd keverd össze alaposan.

    A gyömbĂ©rt reszeld le vagy aprĂ­tsd nagyon finomra, hogy ne legyen tĂșl dominĂĄns az Ă­ze.

    4

    Öntsd hozzĂĄ az almaecetet, majd szĂłrd bele a fahĂ©jat Ă©s a szerecsendiĂłt. FƑzd alacsony hƑfokon 15-20 percig, amĂ­g a chutney besƱrƱsödik.

    A fƑzĂ©s sorĂĄn idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljĂĄra. Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s fekete borssal Ă­zlĂ©s szerint. Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, pĂŒrĂ©sĂ­tsd botmixerrel, de darabosan is tĂĄlalhatĂł.

    KĂłstold meg a chutney-t, mielƑtt pĂŒrĂ©sĂ­ted, hogy eldöntsd, milyen ĂĄllagot szeretnĂ©l. A sĂłval Ă©s borssal Ăłvatosan bĂĄnj, mert az Ă­zek a hƱlĂ©s sorĂĄn mĂ©g intenzĂ­vebbĂ© vĂĄlnak.

    6

    A kĂ©sz chutney-t hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald sajtok mellĂ©, grillezett hĂșsokhoz vagy pirĂ­tĂłsra kenve. HƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr 1 hĂ©tig is frissen tarthatĂł.

    A chutney Ă­zei a legjobban 1-2 nap ĂĄllĂĄs utĂĄn Ă©rvĂ©nyesĂŒlnek, ezĂ©rt Ă©rdemes elƑre elkĂ©szĂ­teni.