Keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat, gyömbért és szódabikarbónát egy nagy tálban.
A fűszereket érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy ne legyenek csomósak.
Olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá a mézet és a cukrot. Hagyd kicsit hűlni.
Ne forrald a vajat, csak olvaszd fel. A mézes keveréket hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásokat hozzáadod, különben a tojások összeugorhatnak.
Add hozzá a tojásokat a mézes keverékhez, majd keverd simára.
A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.
Fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókat, amíg egy formázható tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta homogén legyen.
Csomagold a tésztát frissen tartó fóliába, és pihentesd a hűtőben 1 órán át.
A hűtés segít a tésztának összeállni és könnyebben formázhatónak lenni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tésztából formázz kis golyókat, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. A tésztát lisztezett kézzel formázd, hogy ne ragadjon.
Süsd a puszedliket 10-12 percig, amíg világos aranybarnák lesznek. Hagyd őket hűlni.
Ne süsd túl a puszedliket, mert kiszáradnak. Hagyd őket a tepsin hűlni néhány percig, mielőtt átteszed őket rácsra.
Keverd össze a porcukrot a citromlével, hogy sűrű mázat kapj, és vond be vele a kihűlt puszedliket.
A máz sűrűségét a citromlé mennyiségével szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés citromlevet. Ha túl híg, adj hozzá még egy kevés porcukrot.
Hagyd a mázat megszilárdulni, majd tárold a puszedliket légmentesen záródó dobozban.
A máz hamarabb megszilárdul, ha a puszedliket hűvös helyen tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.