Mézes tejszínes fokhagymaszósz tålalva

Mézes tejszínes fokhagymaszósz

A mĂ©zes tejszĂ­nes fokhagymaszĂłsz egy igazĂĄn gazdag Ă©s selymes mĂĄrtĂĄs, amely a francia konyha ihlette elegĂĄns szĂłszok egyik remek pĂ©ldĂĄja. A mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a fokhagyma karakteres Ă­ze tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot a tejszĂ­n selymessĂ©gĂ©vel. Ezt a szĂłszt kĂŒlönösen ajĂĄnljuk tĂ©sztĂĄkhoz, sĂŒlt hĂșsokhoz vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gekhez. Egy romantikus vacsora vagy egy kĂŒlönleges csalĂĄdi Ă©tkezĂ©s alkalmĂĄval is kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs. Ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy csipet reszelt citromhĂ©jjal vagy egy kevĂ©s fehĂ©rborral megbolondĂ­tva.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 200 ml Tejszín (30%-os)
⭕ 50 g Parmezán sajt (reszelt)
⭕ 1 tk. Dijoni mustár
⭕ 50 ml FehĂ©rbor
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fehĂ©r bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld le vagy aprĂ­tsd nagyon finomra.

    A fokhagymĂĄt sĂłval egyĂŒtt is reszelheted, Ă­gy mĂ©g krĂ©mesebb lesz.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben olvaszd meg a vajat közepes lĂĄngon.

    Vigyåzz, a vaj ne barnuljon meg, mert megvåltoztatja a szósz ízét.

    3

    Add hozzå a fokhagymåt, és pirítsd illatosra 1-2 perc alatt, de ne hagyd barnulni.

    A fokhagyma nagyon hamar megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, Ă©s vedd lejjebb a lĂĄngot, ha szĂŒksĂ©ges.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort, Ă©s fƑzd 2-3 percig, amĂ­g az alkohol elpĂĄrolog.

    Ha nincs fehérborod, helyettesítheted egy kevés citromlével.

    5

    Add hozzå a mézet és a dijoni mustårt, majd keverd alaposan össze.

    A méz mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod. Ha édesebben szereted, tegyél többet.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, Ă©s alacsony lĂĄngon fƑzd tovĂĄbbi 5-7 percig, hogy a szĂłsz besƱrƱsödjön.

    Ne forrald a tejszĂ­nt, mert kicsapĂłdhat.

    7

    Szórd bele a reszelt parmezånt, és keverd el, amíg teljesen felolvad a szószban.

    A parmezån helyett hasznålhatsz mås kemény sajtot is.

    8

    ÍzesĂ­tsd sĂłval, fehĂ©r borssal Ă©s egy csipet szerecsendiĂłval, majd fƑzd tovĂĄbbi 2 percig.

    A szerecsendiĂłval Ăłvatosan bĂĄnj, mert nagyon intenzĂ­v Ă­ze van.

    9

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald sĂŒlt hĂșsok, tĂ©sztĂĄk vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A szĂłsz frissen a legfinomabb.