A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld le vagy aprĂtsd nagyon finomra.
A fokhagymĂĄt sĂłval egyĂŒtt is reszelheted, Ăgy mĂ©g krĂ©mesebb lesz.
Egy közepes mĂ©retƱ serpenyĆben olvaszd meg a vajat közepes lĂĄngon.
VigyĂĄzz, a vaj ne barnuljon meg, mert megvĂĄltoztatja a szĂłsz ĂzĂ©t.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd illatosra 1-2 perc alatt, de ne hagyd barnulni.
A fokhagyma nagyon hamar megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, Ă©s vedd lejjebb a lĂĄngot, ha szĂŒksĂ©ges.
Ăntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort, Ă©s fĆzd 2-3 percig, amĂg az alkohol elpĂĄrolog.
Ha nincs fehĂ©rborod, helyettesĂtheted egy kevĂ©s citromlĂ©vel.
Add hozzå a mézet és a dijoni mustårt, majd keverd alaposan össze.
A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha Ă©desebben szereted, tegyĂ©l többet.
Ăntsd hozzĂĄ a tejszĂnt, Ă©s alacsony lĂĄngon fĆzd tovĂĄbbi 5-7 percig, hogy a szĂłsz besƱrƱsödjön.
Ne forrald a tejszĂnt, mert kicsapĂłdhat.
SzĂłrd bele a reszelt parmezĂĄnt, Ă©s keverd el, amĂg teljesen felolvad a szĂłszban.
A parmezån helyett hasznålhatsz mås kemény sajtot is.
ĂzesĂtsd sĂłval, fehĂ©r borssal Ă©s egy csipet szerecsendiĂłval, majd fĆzd tovĂĄbbi 2 percig.
A szerecsendiĂłval Ăłvatosan bĂĄnj, mert nagyon intenzĂv Ăze van.
Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald sĂŒlt hĂșsok, tĂ©sztĂĄk vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gek mellĂ©.
A szĂłsz frissen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.