A fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.
A fokhagymát sóval együtt is reszelheted, így még krémesebb lesz.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Vigyázz, a vaj ne barnuljon meg, mert megváltoztatja a szósz ízét.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd illatosra 1-2 perc alatt, de ne hagyd barnulni.
A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyelj rá, és vedd lejjebb a lángot, ha szükséges.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2-3 percig, amíg az alkohol elpárolog.
Ha nincs fehérborod, helyettesítheted egy kevés citromlével.
Add hozzá a mézet és a dijoni mustárt, majd keverd alaposan össze.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél többet.
Öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony lángon főzd további 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Ne forrald a tejszínt, mert kicsapódhat.
Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd el, amíg teljesen felolvad a szószban.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is.
Ízesítsd sóval, fehér borssal és egy csipet szerecsendióval, majd főzd további 2 percig.
A szerecsendióval óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, tészták vagy párolt zöldségek mellé.
A szósz frissen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.