Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a cupcake-ek egyenletes sütéséhez.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, barna cukrot, sütőport, sót, vaníliás cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.
A barna cukor mélyebb, karamelles ízt ad a cupcake-nek. Ha nincs barna cukrod, használhatsz fehér cukrot is, de adj hozzá egy kevés melaszt.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat, a tejet és a mézet, majd keverd simára.
A tej szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse le a többi hozzávalót.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Használj muffin papírokat, hogy könnyebben eltávolíthasd a cupcake-eket a formából.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a krémes díszítés.
A meleg cupcake-ek megolvasztják a krémet, ezért fontos, hogy teljesen kihűljenek.
A krémes sajtot keverd össze a porcukorral és a tejszínnel, majd habosítsd, amíg selymes állagot kapsz.
A krémsajt szobahőmérsékletű legyen, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Ne habosítsd túl a krémet, mert kicsapódhat.
A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére.
A habzsák segítségével szebb és egyenletesebb díszítést készíthetsz.
Díszítheted mézeskalács darabokkal vagy egy csipet fahéjjal.
A díszítéshez használhatsz apró mézeskalács figurákat, tört mézeskalácsot, vagy akár kandírozott narancshéjat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.