Frissen sült mézeskalács krémes cupcake

Mézeskalács Krémes Cupcake

A mézeskalács krémes cupcake egy igazi ünnepi desszert, amely a karácsonyi ízeket és illatokat idézi. A mézeskalács fűszerkeverék és a méz teszi különlegessé ezt a puha, selymes tésztát, míg a krémes sajt habos díszítése a tökéletes befejezés. Ez a sütemény nemcsak finom, hanem látványos is, így bármilyen ünnepi asztal dísze lehet. Az eredete az európai karácsonyi hagyományokból ered, ahol a mézeskalács már évszázadok óta az ünnepek elengedhetetlen része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Barna cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
2 ek. Méz
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
2 tk. Mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet
100 ml Tejszín
50 g Porcukor
150 g Krémes sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a cupcake-ek egyenletes sütéséhez.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, barna cukrot, sütőport, sót, vaníliás cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.

    A barna cukor mélyebb, karamelles ízt ad a cupcake-nek. Ha nincs barna cukrod, használhatsz fehér cukrot is, de adj hozzá egy kevés melaszt.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat, a tejet és a mézet, majd keverd simára.

    A tej szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse le a többi hozzávalót.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj muffin papírokat, hogy könnyebben eltávolíthasd a cupcake-eket a formából.

    6

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a krémes díszítés.

    A meleg cupcake-ek megolvasztják a krémet, ezért fontos, hogy teljesen kihűljenek.

    8

    A krémes sajtot keverd össze a porcukorral és a tejszínnel, majd habosítsd, amíg selymes állagot kapsz.

    A krémsajt szobahőmérsékletű legyen, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Ne habosítsd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    9

    A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére.

    A habzsák segítségével szebb és egyenletesebb díszítést készíthetsz.

    10

    Díszítheted mézeskalács darabokkal vagy egy csipet fahéjjal.

    A díszítéshez használhatsz apró mézeskalács figurákat, tört mézeskalácsot, vagy akár kandírozott narancshéjat is.