Mézeskalács mousse torta szeletekkel tálalva

Mézeskalács mousse torta

A mézeskalács mousse torta tökéletes választás a karácsonyi időszakra, amikor a fűszeres ízek és az édes krémek igazán jól esnek. A mézeskalács fűszerkeverék aromái és a krémes mascarpone harmonikus ízvilágot alkotnak, amely minden ünnepi asztalt feldob. Ez a torta nemcsak látványos, hanem egyszerűen elkészíthető, így akár ajándékként is tökéletes lehet egy családi vacsorán.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Mézeskalács keksz
100 g Olvasztott vaj
400 ml Tejszín
250 g Mascarpone
100 g Cukor
1 tk. Mézeskalács fűszerkeverék
6 db Zselatinlap
2 ek. Méz
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mézeskalács kekszet törd morzsává, és keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy kapcsos tortaforma aljára, majd tedd hűtőbe 30 percre.

    A kekszmorzsát konyhai aprítóban a legkönnyebb elkészíteni. A vajat ne forrón, hanem langyosan keverd a kekszhez, így nem olvad meg a tortaforma alján.

    2

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd tedd félre hűtőbe.

    A tejszín akkor lesz a legkeményebb, ha előtte legalább 30 percre a hűtőbe teszed a tejszínt és a habverőt is.

    3

    A mascarponét keverd simára a cukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a vaníliakivonattal és a mézzel.

    A mascarpone szobahőmérsékleten könnyebben keveredik simára, de ne hagyd túl sokáig szobahőn, mert megolvadhat.

    4

    A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percig, majd oldd fel egy kevés meleg vízben. Hagyd kicsit hűlni, majd keverd a mascarponés krémhez.

    A zselatinos vizet ne forrón add a krémhez, mert kicsaphatja a mascarponét. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a zselatin, különben darabos lesz a krém.

    5

    Óvatosan forgasd bele a tejszínhabot a mascarponés krémbe, hogy könnyű, habos állagot kapj.

    A tejszínhabot spatulával, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    6

    A krémet öntsd az előkészített kekszalapra, és simítsd el a tetejét. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A tortát érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy teljesen megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a tortát mézeskalács figurákkal vagy fahéjjal megszórva.

    A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy kicsit meglágyuljon.