Migas sült paprikával, friss petrezselyemmel tálalva

Migas sült paprikával

A Migas egy hagyományos spanyol étel, amelyet a régiókban gyakran készítenek reggelire vagy ebédre. Az étel lényege a pirított kenyér, amit zöldségekkel, tojással és különböző fűszerekkel kombinálnak. A paprikás változat friss ízeket és színt ad, míg a tojás gazdagítja a textúrát. A Migas nemcsak finom, de tápláló is, így remek választás egy könnyű, mégis laktató étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 db Tojás
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 csipet Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret kockázd fel, majd tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg olívaolajon közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz.

    A kenyér pirításához használj friss, lehetőleg héjas kenyeret, hogy a pirítás során ropogósabb legyen.

    2

    A paprikát és a hagymát szeleteld fel, a fokhagymát apróra vágd.

    A paprika héját eltávolíthatod, de nem szükséges, így megtartja az ízét és a tápanyagot is.

    3

    Egy másik serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát, paprikát és fokhagymát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a paprika megpuhul.

    Ne hagyd a zöldségeket túl sokáig a serpenyőben, mert elveszíthetik a friss ízüket. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy puhábbak legyenek.

    4

    Add hozzá a köményt, sót és borsot, és keverd össze jól.

    A kömény fűszeres, de enyhe íze remekül passzol a paprikához. Az ízesítést mindig a saját ízlésedhez igazíthatod.

    5

    Törd össze a pirított kenyeret, és add hozzá a zöldségeket. Keverd össze az egészet, hogy a kenyér felszívja az ízeket.

    A kenyér kockáit próbáld egyenletesen eloszlatni, hogy minden falat egyenlően ízesített legyen.

    6

    Verj fel két tojást, és öntsd a keverékhez. Főzd 2-3 percig, amíg a tojás megszilárdul.

    Ne keverd túl a tojást, hogy megmaradjon a krémes textúrája, és ne száradjon ki.

    7

    Tálald a kész Migast friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem nemcsak színt, hanem friss ízt is ad a fogáshoz.