A kenyeret kockázd fel, majd tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg olívaolajon közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz.
A kenyér pirításához használj friss, lehetőleg héjas kenyeret, hogy a pirítás során ropogósabb legyen.
A paprikát és a hagymát szeleteld fel, a fokhagymát apróra vágd.
A paprika héját eltávolíthatod, de nem szükséges, így megtartja az ízét és a tápanyagot is.
Egy másik serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát, paprikát és fokhagymát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a paprika megpuhul.
Ne hagyd a zöldségeket túl sokáig a serpenyőben, mert elveszíthetik a friss ízüket. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy puhábbak legyenek.
Add hozzá a köményt, sót és borsot, és keverd össze jól.
A kömény fűszeres, de enyhe íze remekül passzol a paprikához. Az ízesítést mindig a saját ízlésedhez igazíthatod.
Törd össze a pirított kenyeret, és add hozzá a zöldségeket. Keverd össze az egészet, hogy a kenyér felszívja az ízeket.
A kenyér kockáit próbáld egyenletesen eloszlatni, hogy minden falat egyenlően ízesített legyen.
Verj fel két tojást, és öntsd a keverékhez. Főzd 2-3 percig, amíg a tojás megszilárdul.
Ne keverd túl a tojást, hogy megmaradjon a krémes textúrája, és ne száradjon ki.
Tálald a kész Migast friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem nemcsak színt, hanem friss ízt is ad a fogáshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.