Minestrone fehérbabbal, frissen tálalva

Minestrone fehérbabbal

A minestrone egy klasszikus olasz leves, amely a szezonális zöldségekből készül, és minden családnak megvan a saját változata. Az étel egyik alapvető összetevője a fehérbab, amely táplálóvá és gazdag ízűvé teszi a levest. Az olasz konyhában a minestrone a hagyományos otthoni főzés része, és a benne lévő zöldségek variálásával mindenki a saját ízlése szerint készítheti el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehérbab (száraz)
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
4 db Paradicsom
1 csipet Cukor
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldség alaplé
1 ág Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehérbabot áztasd be vízbe 8-12 órára, majd öblítsd le, és tedd félre.

    A hosszú áztatás segít abban, hogy a bab puhább legyen a főzés során, és könnyebben megfőjön.

    2

    A hagymát, sárgarépát és zellert apróra vágd, majd az olívaolajon kezd el pirítani egy nagy fazékban közepes lángon.

    Pirítsd a zöldségeket addig, amíg a hagyma üvegesedni kezd, hogy a leves gazdagabb ízt kapjon.

    3

    A fokhagymát vágd apróra, és add hozzá a piruló zöldségekhez. Keverd át, majd pár percig pirítsd együtt.

    A fokhagyma ízesíti a levest, de ügyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    A paradicsomokat hámozd meg, aprítsd fel, majd add hozzá a fazékhoz. Ízesítsd egy csipet cukorral, hogy a paradicsom savanykás ízét ellensúlyozza.

    A cukor segít, hogy a paradicsom savanyúsága kiegyensúlyozottabb legyen.

    5

    Add hozzá a zöldség alaplét, és a beáztatott fehérbabot. Sózd, borsozd, majd főzd a levest alacsony lángon 40-50 percig, amíg a bab megpuhul.

    A lassú főzés lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek, és a bab teljesen megpuhuljon.

    6

    Miután a bab megpuhult, tedd bele a friss bazsalikomot, és hagyd még 5-10 percig főzni.

    A bazsalikom friss íze segít abban, hogy a leves még gazdagabb és illatosabb legyen.

    7

    Tálald a minestronét frissen, és ízlés szerint adj hozzá extra sót és borsot.

    A leves ízét a tálalás előtt érdemes utoljára igazítani, hogy a fűszerek frissessége megmaradjon.