A fehérbabot áztasd be vízbe 8-12 órára, majd öblítsd le, és tedd félre.
A hosszú áztatás segít abban, hogy a bab puhább legyen a főzés során, és könnyebben megfőjön.
A hagymát, sárgarépát és zellert apróra vágd, majd az olívaolajon kezd el pirítani egy nagy fazékban közepes lángon.
Pirítsd a zöldségeket addig, amíg a hagyma üvegesedni kezd, hogy a leves gazdagabb ízt kapjon.
A fokhagymát vágd apróra, és add hozzá a piruló zöldségekhez. Keverd át, majd pár percig pirítsd együtt.
A fokhagyma ízesíti a levest, de ügyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
A paradicsomokat hámozd meg, aprítsd fel, majd add hozzá a fazékhoz. Ízesítsd egy csipet cukorral, hogy a paradicsom savanykás ízét ellensúlyozza.
A cukor segít, hogy a paradicsom savanyúsága kiegyensúlyozottabb legyen.
Add hozzá a zöldség alaplét, és a beáztatott fehérbabot. Sózd, borsozd, majd főzd a levest alacsony lángon 40-50 percig, amíg a bab megpuhul.
A lassú főzés lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek, és a bab teljesen megpuhuljon.
Miután a bab megpuhult, tedd bele a friss bazsalikomot, és hagyd még 5-10 percig főzni.
A bazsalikom friss íze segít abban, hogy a leves még gazdagabb és illatosabb legyen.
Tálald a minestronét frissen, és ízlés szerint adj hozzá extra sót és borsot.
A leves ízét a tálalás előtt érdemes utoljára igazítani, hogy a fűszerek frissessége megmaradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.