A karfiolt szedd rózsákra, a sárgarépát pedig hámozd meg és vágd apró kockákra.
A karfiolt kisebb darabokra szedve könnyebben megfő, és az étel egyenletesebben fő.
A zöldbabot és a kelkáposztát apró darabokra vágd fel, a céklákat pedig hámozd meg és vágd kisebb kockákra.
A céklát apróbbra vágva gyorsabban megfő, és a leves színe is szép élénk marad.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva egy nagy lábasban az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesek nem lesznek.
Pirítás közben a fokhagyma illata elkezd terjengeni, ami már az étel finom ízét is előrevetíti.
Add hozzá a sárgarépát, karfiolt, céklát, zöldbabot és a kelkáposztát, majd öntsd fel a zöldség alaplével.
Ha nincs zöldség alaplé, használhatsz víz helyett húslevest, de ügyelj a sósításra.
Főzd a levest alacsony lángon 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A leves főzéséhez szükséges idő változhat a zöldségek fajtájától és méretétől függően.
Tálalás előtt szórd meg friss borssal és reszelt parmezán sajttal.
A parmezán sajt még gazdagabbá teszi a leves ízét, és a bors frissességet ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.