Minestrone karfiollal, friss zöldségekkel tálalva

Minestrone karfiollal

A minestrone egy klasszikus olasz leves, amely számos változaton átívelve, a helyi zöldségek és fűszerek felhasználásával készül. A karfiol hozzáadása egy új, friss ízt ad a levesnek, miközben tápanyagban gazdag marad. Az étel eredetileg téli étkezésként készült, de a könnyedebb zöldségekkel tálalva akár nyári étkezésekhez is ideális. A friss zöldségek és a fűszerek egyedülállóan harmóniát teremtenek, és tökéletes választás a vegetáriánus étrendet követők számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Karfiol
100 g Zöldbab
1 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 db Céklák
100 g Kelkáposzta
1 l Zöldség alaplé
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
30 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt szedd rózsákra, a sárgarépát pedig hámozd meg és vágd apró kockákra.

    A karfiolt kisebb darabokra szedve könnyebben megfő, és az étel egyenletesebben fő.

    2

    A zöldbabot és a kelkáposztát apró darabokra vágd fel, a céklákat pedig hámozd meg és vágd kisebb kockákra.

    A céklát apróbbra vágva gyorsabban megfő, és a leves színe is szép élénk marad.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva egy nagy lábasban az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesek nem lesznek.

    Pirítás közben a fokhagyma illata elkezd terjengeni, ami már az étel finom ízét is előrevetíti.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, karfiolt, céklát, zöldbabot és a kelkáposztát, majd öntsd fel a zöldség alaplével.

    Ha nincs zöldség alaplé, használhatsz víz helyett húslevest, de ügyelj a sósításra.

    5

    Főzd a levest alacsony lángon 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A leves főzéséhez szükséges idő változhat a zöldségek fajtájától és méretétől függően.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss borssal és reszelt parmezán sajttal.

    A parmezán sajt még gazdagabbá teszi a leves ízét, és a bors frissességet ad neki.