Mosd meg és darabold fel a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, padlizsánt, burgonyát és zöldbabot. A padlizsánt kockázd fel, és sózd be, majd hagyd állni 10 percig, majd töröld le a levét.
A padlizsán besózása segít eltávolítani a keserű ízt és csökkenti a nedvességtartalmat, így jobban pirul.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5–6 percig.
Ne siesd el – az alapzöldségek lassú párolása hozza elő legjobban az ízüket.
Add hozzá a padlizsánt, burgonyát, zöldbabot és a darabolt paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd forrald fel és főzd közepes lángon 10 percig.
A padlizsánt ne főzd túl – elég, ha épp megpuhul, így nem veszti el formáját.
Tedd bele a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ha előre készíted, inkább a tésztát külön főzd, és tálaláskor add a leveshez.
Ízesítsd sóval, borssal, majd szórd bele az aprított friss bazsalikomot, és óvatosan keverd át.
A friss fűszernövényeket mindig a végén add a leveshez, hogy megőrizzék aromájukat.
Tálald forrón, friss kenyérrel vagy pirított bagettel. Tetejére szórhatsz friss bazsalikomot is.
Egy kevés extra szűz olívaolaj csorgatása a tetejére még ízgazdagabbá teszi a levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.