Minestrone leves padlizsánnal és zöldségekkel tálalva

Minestrone padlizsánnal

A minestrone padlizsánnal egy ízgazdag, mediterrán ihletésű változata a klasszikus olasz zöldséglevesnek. Történeti háttér: A padlizsánt, más néven tojásgyümölcsöt a mediterrán régióban már az ókorban is termesztették, és az olasz konyhában a mai napig fontos szerepet játszik. Bár nem minden régióban szokás padlizsánt tenni a minestronéba, ez a változat kiválóan ötvözi a klasszikus alapokat és a nyári zöldségek frissességét. Technikai tanács: A padlizsán különleges állagot ad a levesnek, de fontos, hogy ne főzzük túl, különben szétesik. Használat előtt ajánlott enyhén besózni és leitatni a levét, így kevésbé szívja magába az olajat. Felhasználói élmény: Ez a leves tökéletes választás nyári estékre, de hidegebb napokon is jól esik egy tál gőzölgő, zöldségekkel teli minestrone. Friss kenyérrel tálalva tápláló és teljes értékű vegetáriánus fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
1 db Padlizsán
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rövid tészta (pl. penne, elbow)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és darabold fel a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, padlizsánt, burgonyát és zöldbabot. A padlizsánt kockázd fel, és sózd be, majd hagyd állni 10 percig, majd töröld le a levét.

    A padlizsán besózása segít eltávolítani a keserű ízt és csökkenti a nedvességtartalmat, így jobban pirul.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5–6 percig.

    Ne siesd el – az alapzöldségek lassú párolása hozza elő legjobban az ízüket.

    3

    Add hozzá a padlizsánt, burgonyát, zöldbabot és a darabolt paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd forrald fel és főzd közepes lángon 10 percig.

    A padlizsánt ne főzd túl – elég, ha épp megpuhul, így nem veszti el formáját.

    4

    Tedd bele a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    Ha előre készíted, inkább a tésztát külön főzd, és tálaláskor add a leveshez.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal, majd szórd bele az aprított friss bazsalikomot, és óvatosan keverd át.

    A friss fűszernövényeket mindig a végén add a leveshez, hogy megőrizzék aromájukat.

    6

    Tálald forrón, friss kenyérrel vagy pirított bagettel. Tetejére szórhatsz friss bazsalikomot is.

    Egy kevés extra szűz olívaolaj csorgatása a tetejére még ízgazdagabbá teszi a levest.