A mung babot alaposan mosd meg, majd főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.
A mung bab gyorsan megpuhul, ezért ügyelj, hogy ne főzd túl, hogy ne veszítse el a textúráját.
A hagymát, paradicsomot és fokhagymát apróra vágd. A zöld chili és koriandert is aprítsd fel.
A chili mennyiségét a kívánt csípősség alapján állíthatod, de ne hagyd ki, mert az ízek egyik alapja.
Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, majd add hozzá a hagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.
Ha szeretnéd, a hagymát karamelizálhatod, hogy édesebb ízt adj a misalnak.
Add hozzá a fokhagymát, zöld chilét, pörkölt masalát és egy csipet borsot. Keverd jól össze, és főzd 2 percig.
A masala fűszeres keveréke rendkívül fontos a Misal ízének, így ne hagyd ki.
Tedd hozzá a paradicsomot és főzd addig, amíg megpuhul, és az olaj ki nem válik belőle.
A paradicsom jól össze fog olvadni a fűszerekkel, így az alapot gazdag és ínycsiklandó ízűvé teszi.
Add hozzá a kókuszreszeléket, cukrot, sót, és a főtt mung babot. Öntsd rá a vizet, és főzd 10 percig.
A kókuszreszelék édes ízt ad a Misalnak, amit a cukor és a só jól kiegyensúlyoz.
A misalt tálald forrón, friss korianderrel és a Pav (pékáru) mellé.
A Pav frissen sütve vagy enyhén pirítva tökéletes kiegészítője lesz ennek a gazdag, fűszeres ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.