Misal Pav Ahmednagar stílusban, gazdag fűszerekkel és kókuszos mung babbal

Misal Pav Ahmednagar stílusban

A Misal Pav egy híres indiai étel, amely különböző fűszerekkel és babokkal készül. Ahmednagar stílusban a misal különösen gazdag ízekkel rendelkezik, kókuszreszelékkel, pörkölt masalával és friss korianderrel. A pav, amely egy indiai pékáru, kiválóan illik a misalhoz, és együtt alkotnak egy ínycsiklandó fogást, amelyet reggelire vagy vacsorára is fogyaszthatunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mung bab
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Pav bhaji masala
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ág Friss koriander
2 ek. Olaj
1 cs. Cukor
0.5 tk.
1 csipet Bors
500 ml Víz
4 db Pav (pékáru)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mung babot alaposan mosd meg, majd főzd meg sós vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A mung bab gyorsan megpuhul, ezért ügyelj, hogy ne főzd túl, hogy ne veszítse el a textúráját.

    2

    A hagymát, paradicsomot és fokhagymát apróra vágd. A zöld chili és koriandert is aprítsd fel.

    A chili mennyiségét a kívánt csípősség alapján állíthatod, de ne hagyd ki, mert az ízek egyik alapja.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, majd add hozzá a hagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    Ha szeretnéd, a hagymát karamelizálhatod, hogy édesebb ízt adj a misalnak.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, zöld chilét, pörkölt masalát és egy csipet borsot. Keverd jól össze, és főzd 2 percig.

    A masala fűszeres keveréke rendkívül fontos a Misal ízének, így ne hagyd ki.

    5

    Tedd hozzá a paradicsomot és főzd addig, amíg megpuhul, és az olaj ki nem válik belőle.

    A paradicsom jól össze fog olvadni a fűszerekkel, így az alapot gazdag és ínycsiklandó ízűvé teszi.

    6

    Add hozzá a kókuszreszeléket, cukrot, sót, és a főtt mung babot. Öntsd rá a vizet, és főzd 10 percig.

    A kókuszreszelék édes ízt ad a Misalnak, amit a cukor és a só jól kiegyensúlyoz.

    7

    A misalt tálald forrón, friss korianderrel és a Pav (pékáru) mellé.

    A Pav frissen sütve vagy enyhén pirítva tökéletes kiegészítője lesz ennek a gazdag, fűszeres ételnek.