Misal pav dahi joghurtos változatban, tálalva pav zsemlével és friss korianderrel

Misal pav dahi joghurtos változatban

A Misal Pav egy híres indiai étel, amely Maharashtrából származik, és azóta az egész országban népszerűvé vált. A misal egy fűszeres babos étel, amelyet általában friss pav zsemlével tálalnak. Az ételhez a joghurtos változat is hozzáadódott, amely hűsítő hatást ad a fűszeres ízek mellé. A misal pav a reggeli étkezések egyik népszerű választása, de délutáni snacket vagy főételt is jelenthet a családok számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt bab
1 db Hagyma
1 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
100 ml Fűszeres joghurt
1 ek. Koriander levelek
1 tk. Fűszerkeverék (misal masala)
1 tk. Kömény
1 db Friss lime
2 db Pav (puha zsemle)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt babot tedd egy serpenyőbe, és adj hozzá egy kevés vizet, majd forrald fel.

    A babot ne főzd túl, hogy ne legyen pépes, inkább tartsd meg a darabos állagát.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra. A paradicsomot is aprítsd fel.

    Ha szereted a csípősebb ételt, akkor egy kis friss chili is mehet a hagymás-paprikás alapba.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd adj hozzá hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket, amíg aranybarna nem lesz.

    A gyömbér friss ízt ad a misalnak, de ne hagyd túl sokáig pirulni, mert megkeseredhet.

    4

    Add hozzá a fűszerkeveréket (misal masala) és a paradicsomot. Keverd össze, és főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A misal masala rendkívül fontos a receptben, hogy az étel igazi indiai ízt kapjon.

    5

    Miután az alap elkészült, öntsd hozzá a főtt babot, és főzd további 5 percig. Ízesítsd sóval, köménnyel, és egy kevés lime levével.

    A lime frissessége és savanykás íze jól ellensúlyozza a fűszeres babot.

    6

    Tálalás előtt egy tálba öntsd a fűszeres joghurtot, és keverd hozzá a korianderleveleket.

    A joghurt krémesíti az ételt, és hűsítő hatást ad neki.

    7

    A kész misalt tálald a pav zsemlével, és kanalazd rá a joghurtos keveréket. Tálald az ételt melegen.

    A pav puha, friss zsemle kiválóan illik ehhez a gazdag és fűszeres ételhez.