A főtt babot tedd egy serpenyőbe, és adj hozzá egy kevés vizet, majd forrald fel.
A babot ne főzd túl, hogy ne legyen pépes, inkább tartsd meg a darabos állagát.
A hagymát és fokhagymát vágd finomra. A paradicsomot is aprítsd fel.
Ha szereted a csípősebb ételt, akkor egy kis friss chili is mehet a hagymás-paprikás alapba.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd adj hozzá hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket, amíg aranybarna nem lesz.
A gyömbér friss ízt ad a misalnak, de ne hagyd túl sokáig pirulni, mert megkeseredhet.
Add hozzá a fűszerkeveréket (misal masala) és a paradicsomot. Keverd össze, és főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A misal masala rendkívül fontos a receptben, hogy az étel igazi indiai ízt kapjon.
Miután az alap elkészült, öntsd hozzá a főtt babot, és főzd további 5 percig. Ízesítsd sóval, köménnyel, és egy kevés lime levével.
A lime frissessége és savanykás íze jól ellensúlyozza a fűszeres babot.
Tálalás előtt egy tálba öntsd a fűszeres joghurtot, és keverd hozzá a korianderleveleket.
A joghurt krémesíti az ételt, és hűsítő hatást ad neki.
A kész misalt tálald a pav zsemlével, és kanalazd rá a joghurtos keveréket. Tálald az ételt melegen.
A pav puha, friss zsemle kiválóan illik ehhez a gazdag és fűszeres ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.