Misal pav extra farsannal, csicseriborsóval, friss korianderrel és pirított pav zsemlével tálalva

Misal pav extra farsannal

A misal pav egy hagyományos indiai étel, amely a csicseriborsó gazdag ízét és a fűszerek intenzitását ötvözi. Az extra farsan fritterek különlegessé teszik ezt a fogást, mivel ropogós textúrájuk és gazdag ízük kiemeli az ételt. Az étel hagyományosan reggelire vagy vacsorára kerül az asztalra, és mindig friss korianderrel és pirított pav zsemlével tálalják, hogy teljes legyen az élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Főtt csicseriborsó
200 g Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 cm Gyömbér
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény
1 tk. Chili por
100 g Farsan (kész fritterek)
1 tk. Cilantro (koriander)
1 ek. Limelé
2 db Pav (indiai zsemle)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csicseriborsót és a főtt burgonyát egy nagy fazékban keverjük össze, majd tartsuk melegen.

    A csicseriborsó gazdag fehérjeforrás, a burgonya pedig sűríti az ételt, így gazdag és tápláló alapot ad.

    2

    A hagymát, fokhagymát, zöld chilit és gyömbért finomra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon pirítjuk őket 5-7 percig.

    A hagyma pirítása közben figyeljünk rá, hogy ne égjenek meg, mert a túl pirított hagyma keserűvé válhat.

    3

    Adjunk hozzá a pirított zöldségekhez koriander port, köményt és chili port, majd keverjük alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A fűszerek pirítása segíti a legerősebb ízek kioldódását, így a leves intenzívebb lesz.

    4

    A paradicsomot kockázzuk fel, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Főzzük 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen és összeérjenek az ízek.

    A paradicsomot finoman összetörhetjük, hogy gazdagabb szószt kapjunk.

    5

    Öntsük a kész fűszeres paradicsomos keveréket a csicseriborsós-burgonyás alaphoz, majd adjunk hozzá egy csipet sót és borsot, és hagyjuk forrni még 10 percig.

    A fűszerek és a paradicsom sok ízt adnak az ételnek, így a főzés végén kóstoljuk meg, és ha szükséges, igazítsunk rajta.

    6

    A pav zsemléket pirítsuk meg a serpenyőben egy kevés olajon, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pav zsemle legyen kívül ropogós, belül puha, hogy jól illeszkedjen a gazdag ételhez.

    7

    A kész misalt tálaljuk a pirított pav zsemlével és a farsan fritterekkel, friss korianderrel díszítve.