Misal pav Puneri módra tálalva

Misal pav Puneri módra

A Misal Pav a Maharashtrai konyha egyik legnépszerűbb ételévé vált, különösen Pune városából. A misal egy fűszeres csicseriborsó és bab keveréke, amit párolnak, majd fűszerekkel, tamarinddal és friss korianderrel tálalják. A pav, a hagyományos indiai pékáru, tökéletesen illik az ételhez, amely az indiai utcai étkezés egyik alapvető darabja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó
100 g Fekete bab
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 ek. Koriander por
0.5 tk. Kömény
6 levél Curry levél
2 ek. Tamarind püré
500 ml Víz
1 tk.
4 db Tálaláshoz: pav (indiai pékáru)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót és a fekete babot egy éjszakán át beáztatjuk.

    A babokat és a csicseriborsót alaposan öblítsük le, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk.

    2

    Másnap az áztatott babot és csicseriborsót egy lábasban felteszzük főni a vízben, és 30-40 percig főzzük.

    A főzés során fontos, hogy ne főzzük túl, hogy a bab ne essen szét.

    3

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért finomra vágjuk. A zöld chili-t is felaprítjuk.

    A zöld chili mennyisége az étel fűszerességét befolyásolja, ha nem szeretjük túl erősen, akkor kevesebb chili is elég.

    4

    A felaprított hagymát egy serpenyőben olajon megpirítjuk, amíg aranybarnára nem sül.

    A hagymát folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen meg.

    5

    A pirított hagymához hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, gyömbért és zöld chilit, majd egy-két percig pirítjuk.

    A fokhagyma és gyömbér aromái szabadulnak fel a pirítással, adjunk neki elég időt, hogy érezhetővé váljanak.

    6

    Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a fűszereket: koriander port, köményt és curry levelet.

    A fűszereket alaposan keverjük el, hogy a paradicsom és a fűszerek összeolvadjanak.

    7

    Hozzáadjuk a főtt babot, csicseriborsót és a tamarind pürét, majd 5-10 percig főzzük.

    A tamarind püré friss, savanykás ízt ad, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszereket.

    8

    Miután elkészült a misal, friss korianderrel megszórjuk, és forrón tálaljuk a pav-val.

    A pav, vagyis az indiai pékáru, segít a szaftos misal elfogyasztásában és tökéletes kísérője az ételnek.