Misal Pav sabudana tápióka változatban, egy tálban gazdag tápiókás szósz, ropogós zsemlével tálalva

Misal Pav sabudana tápióka változatban

A Misal Pav egy indiai étel, amely Maharashtra államból származik, és nagyon népszerű étkezés az utcai árusok között. Az étel hagyományosan fűszeres burgonyás szószból készült, és ropogós pav zsemlével tálalták. A sabudana változatban a tápióka adja meg az étel egyedi textúráját, és különlegessé teszi a misal pav-ot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sabudana (tápióka)
1 db Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 db Paradaicsom
1 db Zöldpaprika
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 ek. Pav bhaji masala
1 tk. Kömény
1 ek. Cilantro (koriander)
1 tk. Fűszeres chili por
2 ek. Olaj
6 db Pav (indiai zsemlék)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sabudanát (tápiókát) áztasd be vízbe legalább 3-4 órára, majd öblítsd le alaposan.

    A tápióka megfelelő áztatása nagyon fontos, hogy elérjük a kívánt állagot.

    2

    A burgonyát hámozd meg és apróra vágd. A zöldpaprikát és a paradicsomot is apróra vágd. A hagymát és fokhagymát pedig finomra zúzd vagy aprítsd.

    A burgonyát apróra vágva gyorsabban fő meg, így könnyebben beépíthető a receptbe.

    3

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma és gyömbér együttesen különleges illatot ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fűszeres chili port. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet eresztenek.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vízzel hígíthatod a szószt.

    5

    Miután a fűszeres szósz elkészült, add hozzá a főtt burgonyát, a sabudana-t és jól keverd össze.

    A sabudana könnyen összetapadhat, így ügyelj arra, hogy jól eloszd a keverékben.

    6

    Szórd hozzá a pav bhaji masalát, a köményt és a koriandert, és hagyd még pár percig főzni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pav bhaji masala adja meg az étel autentikus ízét, de ha nem találsz belőle, használhatsz helyette curry port.

    7

    A pavokat pirítsd meg vajon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A pirított pavok ropogósak és gazdag ízt adnak a misal pavnak, így mindig frissen süsd őket.

    8

    Tálald a misal pav-ot friss korianderlevelekkel, és a ropogós pavokat mellé.