Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a zöldhagymát, fokhagymát és a gyömbért.
A fokhagymát és a gyömbért érdemes minél apróbbra vágni, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Egy kis tálban keverd össze a miso pasztát a vízzel, hogy egyenletesen eloszlassa az ízét a rizsben.
A miso pasztát alaposan keverd el a vízzel, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 30 másodpercig, amíg illatosak lesznek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert keserű ízt kaphat.
Add hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a pirított fokhagymával és gyömbérrel.
A legjobb, ha előző nap főtt rizst használsz, mert az kevésbé ragad.
Öntsd hozzá a misós keveréket és a szójaszószt, majd alaposan keverd össze, hogy a rizs minden szemét bevonja az ízesítés.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés szójaszószt vagy miso pasztát az ízlésednek megfelelően.
Adj hozzá szezámolajat, majd pirítsd a rizst 2-3 percig közepes lángon, hogy enyhén karamellizálódjon.
A szezámolaj intenzív ízt ad a rizsnek, de ne vidd túlzásba.
Tálaláskor szórd meg apróra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.
A zöldhagyma és a szezámmag frissességet és ropogós textúrát ad a rizsnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.