Misós rizs tálalva

Misós rizs

A misós rizs egy tradicionális japán fogás, amely a miso paszta umamiban gazdag ízét ötvözi a könnyű és laktató rizskörettel. A miso paszta Japán egyik alapvető alapanyaga, amelyet fermentált szójababból készítenek, és mély, gazdag ízt ad az ételeknek. Ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető rizs recept tökéletes választás azoknak, akik egy kis ázsiai különlegességet szeretnének csempészni a mindennapi étkezésekbe. A fokhagyma és a gyömbér pikánssá teszi, míg a szezámolaj és a szójaszósz gazdag, füstös aromát ad neki. Kiváló köret grillezett húsokhoz vagy önmagában fogyasztva is laktató étel.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Főtt rizs
2 ek. Fehér miso paszta
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 ek. Szezámmag
50 ml Víz
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a zöldhagymát, fokhagymát és a gyömbért.

    A fokhagymát és a gyömbért érdemes minél apróbbra vágni, hogy jobban kiadják az aromájukat.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a miso pasztát a vízzel, hogy egyenletesen eloszlassa az ízét a rizsben.

    A miso pasztát alaposan keverd el a vízzel, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 30 másodpercig, amíg illatosak lesznek.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert keserű ízt kaphat.

    4

    Add hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a pirított fokhagymával és gyömbérrel.

    A legjobb, ha előző nap főtt rizst használsz, mert az kevésbé ragad.

    5

    Öntsd hozzá a misós keveréket és a szójaszószt, majd alaposan keverd össze, hogy a rizs minden szemét bevonja az ízesítés.

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés szójaszószt vagy miso pasztát az ízlésednek megfelelően.

    6

    Adj hozzá szezámolajat, majd pirítsd a rizst 2-3 percig közepes lángon, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A szezámolaj intenzív ízt ad a rizsnek, de ne vidd túlzásba.

    7

    Tálaláskor szórd meg apróra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma és a szezámmag frissességet és ropogós textúrát ad a rizsnek.