Mochi kávékrémmel, rizsliszttel és kávékrém öntettel

Mochi kávékrémmel

A Mochi, amely hagyományosan egy japán édesség, rizslisztből készül, és általában különféle ízesítésekkel töltik. Ebben a változatban a kávékrém adja meg a desszert különleges ízét, amely egy különleges élményt nyújt a kávé szerelmeseinek. A kávé és a rizsliszt édes és selymes keveréke a tökéletes édesség, amely különleges alkalmakkor és mindennapi étkezéshez egyaránt remek választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt (mochihoz)
250 ml Víz
100 g Cukor
100 ml Szója tej
150 ml Kávékrém
1 ek. Instant kávé
50 ml Tejszín
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a vizet egy lábasban keverd össze. Főzd alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a tészta sűrűsödik.

    Folyamatosan keverve elkerülheted, hogy a rizsliszt leülepedjen, és biztosíthatod a sima állagot.

    2

    Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverd, amíg el nem olvadnak teljesen.

    A cukor teljes oldódása segít abban, hogy a mochi tészta édes és sima legyen.

    3

    A mochi tésztát öntsd ki egy tálcára, és hagyd kihűlni, majd vágd fel kis darabokra, kb. 2 cm-es négyzetekre.

    A mochi tészta kihűlve könnyebben formázható és szeletelhető.

    4

    Közben készítsd el a kávékrémet: Egy kisebb lábasban melegítsd fel a szója tejet és a tejszínt.

    A tejszín hozzáadása selymesebbé és gazdagabbá teszi a kávékrémet.

    5

    Add hozzá az instant kávét és keverd, amíg el nem oldódik. Hagyd felforrni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    Az instant kávé gyorsan feloldódik a tejben, és az illata intenzív marad.

    6

    A kész kávékrémet öntsd a mochi darabokra, és tálald friss kávéval, ha szeretnéd.

    A kávékrém tálalása előtt finoman keverd el, hogy ne legyenek benne csomók.