A rizslisztet és a vizet egy lábasban keverd össze. Főzd alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a tészta sűrűsödik.
Folyamatosan keverve elkerülheted, hogy a rizsliszt leülepedjen, és biztosíthatod a sima állagot.
Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverd, amíg el nem olvadnak teljesen.
A cukor teljes oldódása segít abban, hogy a mochi tészta édes és sima legyen.
A mochi tésztát öntsd ki egy tálcára, és hagyd kihűlni, majd vágd fel kis darabokra, kb. 2 cm-es négyzetekre.
A mochi tészta kihűlve könnyebben formázható és szeletelhető.
Közben készítsd el a kávékrémet: Egy kisebb lábasban melegítsd fel a szója tejet és a tejszínt.
A tejszín hozzáadása selymesebbé és gazdagabbá teszi a kávékrémet.
Add hozzá az instant kávét és keverd, amíg el nem oldódik. Hagyd felforrni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
Az instant kávé gyorsan feloldódik a tejben, és az illata intenzív marad.
A kész kávékrémet öntsd a mochi darabokra, és tálald friss kávéval, ha szeretnéd.
A kávékrém tálalása előtt finoman keverd el, hogy ne legyenek benne csomók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.