Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
A folyadék ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben eldolgozható legyen a tésztában. A dagasztás legalább 10 percig tartson, hogy a glutén megfelelően kifejlődjön.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A tésztát takard le konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A vízzel való lekenés fényesebb felületet biztosít a pereceknek. Ha nincs szezámmagod, használhatsz mákot vagy durva szemű sót.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a perecek.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A mogyorókrémet melegítsd fel enyhén, majd töltsd meg vele a pereceket. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.
A mogyorókrémet mikróban vagy vízfürdő felett melegítsd fel. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl forró, mert megolvasztja a perecet.
Tálald a mogyorókrémes pereceket frissen, és élvezd a csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A mogyorókrémes pereceket hűtőben tárold, hogy a krém ne olvadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.