Mogyorókrémes perec tálalva

Mogyorókrémes perec

A mogyorókrémes perec egy igazi ínycsiklandó péksütemény, amely a gazdag csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját kínálja. A friss, meleg tészta és a mogyorókrém gazdag íze minden falatban édes élményt nyújt. Ezt a receptet könnyedén elkészítheted otthon, és biztosan lenyűgözöd vele a családot vagy a vendégeket. A mogyorókrém adta édes, krémes töltelék egy igazán különleges desszertet varázsol a perecből.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Fehér liszt
15 g Élesztő
10 g Cukor
10 g
200 ml Tej
100 ml Víz
100 g Mogyorókrém
50 g Vaj
30 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.

    A folyadék ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg.

    2

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben eldolgozható legyen a tésztában. A dagasztás legalább 10 percig tartson, hogy a glutén megfelelően kifejlődjön.

    3

    Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.

    A tésztát takard le konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje.

    4

    Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.

    A vízzel való lekenés fényesebb felületet biztosít a pereceknek. Ha nincs szezámmagod, használhatsz mákot vagy durva szemű sót.

    6

    Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a perecek.

    7

    Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A mogyorókrémet melegítsd fel enyhén, majd töltsd meg vele a pereceket. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.

    A mogyorókrémet mikróban vagy vízfürdő felett melegítsd fel. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl forró, mert megolvasztja a perecet.

    8

    Tálald a mogyorókrémes pereceket frissen, és élvezd a csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját.

    A mogyorókrémes pereceket hűtőben tárold, hogy a krém ne olvadjon meg.