Korianderrel töltött momo gőzölve, tálalva

Momo korianderrel

A momo, egy tradicionális ázsiai étel, származását Tibetből eredeztetik. A korianderrel töltött momo a friss, citrusos ízű fűszerrel különleges élményt ad a tésztában, ami különösen friss és zamatos. Az étel ízvilága a koriander, a gyömbér és a szójaszósz tökéletes egyensúlyát hozza, míg a gőzölésnek köszönhetően a tészta puha és lágy marad. A momo egy ideális étel egy könnyű vacsorához, vagy egy étkezés kiegészítőjeként.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 g Friss koriander
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A koriandert finomra aprítjuk, a hagymát és fokhagymát pedig felkockázzuk. Egy tálba tesszük a koriandert, hagymát és fokhagymát.

    A koriander friss, citrusos íze nagyszerű alapot ad a momo töltelékének. Ha nem szereted túl erősen, használhatsz kevesebbet.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a korianderes keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A gyömbér frissítő ízt ad a töltelékhez, a szójaszósz pedig mélyíti az umami ízt. Ha erősebb ízt szeretnél, pici chili is adható.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben formázható és rugalmas legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a korianderes töltelékkel.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.