Spenóttal töltött momo gőzölve, tálalva

Momo spenóttal

A momo egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. A spenóttal töltött momo egy friss, tápláló változata az ételnek, amelyet könnyű elkészíteni, mégis ízletes. A spenót egészséges, gazdag vasban, és egy finom alternatíva a húsos töltelékekkel szemben. A momo tésztáját gőzölve készítjük, ami puha és lágy belsőt biztosít, miközben a spenótos töltelék pikáns és gazdag ízű.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss spenót
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss spenótot alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a spenóthoz.

    Ha a spenót levelei nagyok, érdemes a vastagabb ereket eltávolítani, hogy a töltelék simább legyen.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a spenótos keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szezámmagolaj és a szójaszósz gazdag, umami ízt ad a spenótos töltelékhez. Ha erősebb ízt szeretnél, egy pici chili is adható hozzá.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta rugalmasabb legyen, és könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a spenótos töltelékkel.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.