Tofuból készült momo gőzölve, tálalva

Momo tofuból

A momo, az ázsiai konyha egyik legismertebb étke, származását Tibetből eredeztetik. A tofuból készült momo egy remek vegetáriánus változata az ételnek, amely gazdag fehérjében és ásványi anyagokban. A tofu egyszerűen felveszi a fűszereket, így a töltelék jól átjárja az ízeket. A momo egy klasszikus étel, amely tökéletes választás azok számára, akik könnyű, de tápláló étkezésre vágynak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut apróra morzsoljuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a tofuhöz.

    A tofu jól felveszi a többi ízt, ezért fontos, hogy jól átmasszírozd és apróra törd.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a tofus keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szezámmagolaj és a szójaszósz igazán kiemelik a tofu ízét, így érdemes jó minőségű szószt választani.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmasabb és könnyebben formázható legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a tofus töltelékkel.

    Ha a tészta nehezen nyúlik, pici liszttel segítheted, hogy ne ragadjon.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.