Mooli Thepla, egy tálban frissen sült retkes lepény, friss korianderrel díszítve

Mooli Thepla

A mooli thepla egy tradicionális indiai étel, amely a Gujarat régióból származik. Ez az étel gyakran reggelire fogyasztják, és egyszerű, de ínycsiklandó. A retkek gazdag ízt adnak a thepláknak, miközben a fűszerek mélyebb ízréteget adnak, így ez a reggeli étel gazdag tápanyagokban és ízekben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Mooli (retek)
200 g Búzaliszt
50 g Joghurt
100 ml Víz
1 ek. Cilantro (koriander)
1 tk. Kömény
1 tk. Pav bhaji masala
0.5 tk. Fűszeres chili por
1 tk.
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mooli-t (retket) hámozd meg és reszeld le. Tedd egy tálba és sózd meg, hogy kiengedje a levét. Hagyjuk 10-15 percig állni.

    Ha a mooli túl levet eresztett, nyomd ki a felesleges nedvességet, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    2

    A búzalisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a fűszereket (kömény, pav bhaji masala, chili por) és a koriandert. Keverd össze.

    A fűszerek pontos mennyisége a személyes ízléstől függ, így bátran módosíthatod.

    3

    A reszelt mooli-hoz adj joghurtot, és jól keverd össze. Ezután add hozzá a lisztes keveréket és lassan adj hozzá vizet, amíg tésztát nem kapsz.

    A tészta legyen puha, de ne túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    4

    A tésztát formázz golyókká, majd egy lisztezett felületen nyújtsd ki őket lapos korongokká.

    Ha a tészta ragad, szórj egy kis lisztet a nyújtófára, hogy könnyebben nyújtsd.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékletre, és egy kevés olajjal locsold meg. Süsd meg a theplákat mindkét oldalán, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    A thepla akkor lesz kész, amikor mindkét oldalán szépen megpirul és ropogós lesz.

    6

    Tálald a theplákat melegen, például friss joghurttal vagy chutneyval.