A mooli-t (retket) hámozd meg és reszeld le. Tedd egy tálba és sózd meg, hogy kiengedje a levét. Hagyjuk 10-15 percig állni.
Ha a mooli túl levet eresztett, nyomd ki a felesleges nedvességet, hogy a tészta ne legyen túl híg.
A búzalisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a fűszereket (kömény, pav bhaji masala, chili por) és a koriandert. Keverd össze.
A fűszerek pontos mennyisége a személyes ízléstől függ, így bátran módosíthatod.
A reszelt mooli-hoz adj joghurtot, és jól keverd össze. Ezután add hozzá a lisztes keveréket és lassan adj hozzá vizet, amíg tésztát nem kapsz.
A tészta legyen puha, de ne túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztát formázz golyókká, majd egy lisztezett felületen nyújtsd ki őket lapos korongokká.
Ha a tészta ragad, szórj egy kis lisztet a nyújtófára, hogy könnyebben nyújtsd.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékletre, és egy kevés olajjal locsold meg. Süsd meg a theplákat mindkét oldalán, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
A thepla akkor lesz kész, amikor mindkét oldalán szépen megpirul és ropogós lesz.
Tálald a theplákat melegen, például friss joghurttal vagy chutneyval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.