A padlizsánokat vágjuk fel kockákra, a paprikát és a hagymát is apróra. A fokhagymát zúzzuk össze, a chili paprikát pedig karikázzuk fel.
A padlizsánokat sózzuk meg, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon és a sütés során ne legyenek túl vizesek.
Egy nagy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, és pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma illata azonnal érezhető lesz, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
Adjuk hozzá a paprikát és chili paprikát, majd kevergetve pirítsuk tovább 2-3 percig.
A chili paprikát fokozatosan adjuk hozzá, hogy az étel ne legyen túl csípős, ha nem szeretjük a túl erőset.
Most tegyük bele a padlizsánt, és süssük együtt 5-6 percig, amíg kissé megpuhul és enyhén megpirul.
A padlizsánok a legfinomabbak, amikor a külső réteg enyhén karamellizálódik, így gazdagabb ízű lesz az étel.
Öntsük hozzá a kókusztejet, a szójaszószt és adjunk hozzá egy csipet sót és borsot. Főzzük 10-15 percig, amíg az ízek jól összeérnek és a padlizsán teljesen megpuhul.
Ha szeretnénk, egy kevés lime levét is adhatunk a főzés végén, hogy frissítő, citrusos ízt adjunk az ételhez.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és egy kis lime levével.
A koriander és a lime frissítik az ételt, és kiemelik a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.