Moqueca padlizsánnal, kókusztejjel és friss korianderrel díszítve

Moqueca padlizsánnal

A Moqueca egy hagyományos brazil étel, amely a tenger gyümölcseivel és különböző zöldségekkel készül. A padlizsános változat vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, hiszen a kókusztej gazdag, krémes állagot ad az ételnek. A moqueca étel gyökerei Bahía államra vezethetők vissza, ahol a helyiek a tengerparton főzték előszeretettel. A padlizsán egy tökéletes alapanyag, amely jól felveszi a fűszereket és gazdag ízvilágot ad a fogásnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 ml Kókusztej
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 db Chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágjuk fel kockákra, a paprikát és a hagymát is apróra. A fokhagymát zúzzuk össze, a chili paprikát pedig karikázzuk fel.

    A padlizsánokat sózzuk meg, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon és a sütés során ne legyenek túl vizesek.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, és pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma illata azonnal érezhető lesz, figyeljünk arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Adjuk hozzá a paprikát és chili paprikát, majd kevergetve pirítsuk tovább 2-3 percig.

    A chili paprikát fokozatosan adjuk hozzá, hogy az étel ne legyen túl csípős, ha nem szeretjük a túl erőset.

    4

    Most tegyük bele a padlizsánt, és süssük együtt 5-6 percig, amíg kissé megpuhul és enyhén megpirul.

    A padlizsánok a legfinomabbak, amikor a külső réteg enyhén karamellizálódik, így gazdagabb ízű lesz az étel.

    5

    Öntsük hozzá a kókusztejet, a szójaszószt és adjunk hozzá egy csipet sót és borsot. Főzzük 10-15 percig, amíg az ízek jól összeérnek és a padlizsán teljesen megpuhul.

    Ha szeretnénk, egy kevés lime levét is adhatunk a főzés végén, hogy frissítő, citrusos ízt adjunk az ételhez.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és egy kis lime levével.

    A koriander és a lime frissítik az ételt, és kiemelik a fűszeres ízeket.