Moqueca vegana tálalva, tofuval, friss zöldségekkel és korianderrel

Moqueca vegana

A Moqueca egy hagyományos brazil étel, amelyet elsősorban a Bahia és Espírito Santo államokban készítenek. Az eredeti verziót halból és kókusztejből készítik, de a vegán változatok tofuval vagy zöldségekkel készülnek, így bárki élvezheti. A moqueca gazdag íze a kókusztej, a fűszerek és a lime kombinációjának köszönhetően egy igazán különleges étel, ami tökéletesen passzol a forró nyári napokhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
4 db Paradicsom
2 db Paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
200 g Tofu
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Tápióka liszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat. Pirítsd meg a tofut 5-7 percig, amíg enyhén aranybarnára sül.

    A tofu akkor a legfinomabb, ha előtte jól lecsepegteted, hogy ne legyen túl nedves, és így jobban átsül.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra. A paprikát és a paradicsomot kockázd fel.

    Ha a hagymát és fokhagymát apróra vágod, jobban felszabadulnak az aromák, és könnyebben beilleszkednek a szószba.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd a maradék olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, ezért közepes lángon pirítsd őket folyamatosan kevergetve.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd tovább 5 percig. Öntsd rá a kókusztejet, majd ízesítsd sóval, borssal és lime levével.

    A paradicsomot érdemes picit összenyomkodni főzés közben, hogy a levei jól beforrjanak a szószba.

    5

    A tápióka lisztet oldd fel egy kevés vízben, majd add hozzá a főzőfolyadékhoz, hogy sűrűbb, krémesebb szószt kapj.

    A tápióka liszt segít sűríteni a szószt, ha túl híg lenne, de figyelj, hogy ne legyen túl sűrű.

    6

    A főzés végén add hozzá a sült tofut és a friss koriandert, majd keverd össze.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a fogásnak, és csodásan kiegészíti a kókusztej gazdagságát.

    7

    Tálald a kész moquecát melegen, köretként vagy önálló ételként. Rizst is kínálhatsz mellé.

    A moqueca tökéletes egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és jól illik hozzá egy friss, ropogós kenyér.