Morioka Reimen, japán hideg tészta pirospaprika pasztával és friss zöldségekkel

Morioka Reimen

A Morioka Reimen egy tradicionális japán étel, amely hideg tésztát, húsleves alapot és friss zöldségeket tartalmaz. A recept különlegessége a chili olaj, amely gazdagítja az étel ízvilágát. A tészta és a leves hidegen tálalva igazi frissítő étel, amely tökéletes választás a melegebb hónapokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Reimen tészta
1 l Koreai húsleves alap
1 db Főtt tojás
1 db Uborka
1 tk. Szezámolaj
2 ek. Sójavas
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Chili olaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a Reimen tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd hideg vízben öblítsd le, hogy lehűljön és ne ragadjon össze.

    A tészta öblítése hideg vízben segít, hogy ne ragadjon össze, és frissebb marad.

    2

    A húsleves alapot tedd egy fazékba, és tartsd melegen.

    A húsleves alapot ne forrald, csak tartsd melegen, hogy a leves ne veszítse el a frissességét.

    3

    A főtt tojást készítsd elő, és tálald a leves tetejére.

    A főtt tojás hozzájárul a leves gazdag textúrájához, és frissíti az ételt.

    4

    Készítsd el a szószt: keverd össze a szezámolajat, chili olajat, szójaszószt és a zúzott fokhagymát.

    A chili olaj fokozza az étel fűszerességét, próbáld meg igazítani a mennyiségét a saját ízlésedhez.

    5

    A tálba helyezd a tésztát, öntsd rá a húsleves alapot, majd díszítsd a tetejét uborkával, főtt tojással, és szórj rá szezámmagot.

    Az uborka frissessége és a szezámmag ropogóssága nagyszerű kiegészítői a tésztának.

    6

    Tálald az ételt azonnal, és ha szükséges, adj hozzá extra chili olajat a tetejére.

    A chili olaj hozzáadásával fokozhatod a fűszerességet és gazdagíthatod az ízeket.