A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban forró vízben 20-25 percig főzd, míg megpuhul.
A lencsét ne főzd túl, hogy megőrízze a textúráját és ne legyen túlságosan pépes.
A rizst is külön főzd meg, és hagyd, hogy mindkettő teljesen megpuhuljon és a felesleges vizet elpárologjon.
A rizst használhatod basmati vagy hosszúszemű rizs helyett is, de figyelj, hogy a főzési idő eltérhet.
A hagymát vékonyra szeleteld fel, és egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat. A hagymát add hozzá, és pirítsd közepes lángon aranybarnára.
A hagymát lassan pirítsd, hogy édes és karamellizált legyen, ne égjen meg.
Amikor a hagyma megpirult, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A maradék olajban a fokhagymát és a köményt pirítsd 1-2 percig, hogy a fűszerek kiszabaduljanak.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
A főtt lencsét és rizst keverd össze, és add hozzá a pirított fokhagymát és köményt. Sózd, borsozd, és keverd jól össze.
A rizs és lencse arányát ízlés szerint módosíthatod, ha több rizst szeretnél, adj hozzá több rizst és kevesebb lencsét.
A végén tálald a mujaddarát a pirított hagymával a tetején, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissessége jól kiegészíti az ételt, de ha nem szereted, friss petrezselyemmel is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.