Mujaddara pirított hagymával és korianderrel díszítve

Mujaddara pirított hagymával

A Mujaddara egy tradicionális közel-keleti étel, amelyet leggyakrabban a közel-keleti országokban fogyasztanak. A rizs és lencse kombinációja tápláló és ízletes, és különleges fűszerekkel, mint a kömény és a fokhagyma van ízesítve. Az étel egyszerűsége és gazdag íze lehetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb variációkban elkészíthető legyen, de a pirított hagyma mindig a recept alapvető része marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
200 g Rizs
2 db Vöröshagyma
3 ek. Olívaolaj
3 szegfű Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban forró vízben 20-25 percig főzd, míg megpuhul.

    A lencsét ne főzd túl, hogy megőrízze a textúráját és ne legyen túlságosan pépes.

    2

    A rizst is külön főzd meg, és hagyd, hogy mindkettő teljesen megpuhuljon és a felesleges vizet elpárologjon.

    A rizst használhatod basmati vagy hosszúszemű rizs helyett is, de figyelj, hogy a főzési idő eltérhet.

    3

    A hagymát vékonyra szeleteld fel, és egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat. A hagymát add hozzá, és pirítsd közepes lángon aranybarnára.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy édes és karamellizált legyen, ne égjen meg.

    4

    Amikor a hagyma megpirult, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A maradék olajban a fokhagymát és a köményt pirítsd 1-2 percig, hogy a fűszerek kiszabaduljanak.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    5

    A főtt lencsét és rizst keverd össze, és add hozzá a pirított fokhagymát és köményt. Sózd, borsozd, és keverd jól össze.

    A rizs és lencse arányát ízlés szerint módosíthatod, ha több rizst szeretnél, adj hozzá több rizst és kevesebb lencsét.

    6

    A végén tálald a mujaddarát a pirított hagymával a tetején, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége jól kiegészíti az ételt, de ha nem szereted, friss petrezselyemmel is helyettesítheted.