Narancsos csokihab torta gazdag krémmel és narancsszeletekkel

Narancsos csokihab torta

A narancsos csokihab torta az ünnepi asztalok egyik ékköve, amely a csokoládé gazdagságát és a narancs frissességét ötvözi. Ez a recept különleges alkalmakra készült, amikor valami igazán látványos és ízletes desszerttel szeretnéd meglepni a családot vagy a barátokat. Az inspirációt a klasszikus francia cukrászati technikák adták, ahol a csokoládé és a narancs mindig tökéletes párosításként jelenik meg. A torta elkészítése egyszerű, a végeredmény azonban garantáltan lenyűgöző.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
2 db Narancs reszelt héja
50 ml Frissen facsart narancslé
300 ml Tejszín
20 g Kakaópor
50 g Porcukor
1 cs. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal gőz felett, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben megéghet a csokoládé. A csokoládét ne hagyd teljesen kihűlni, csak langyos legyen.

    2

    A tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját keverd habosra a kristálycukorral, majd add hozzá a narancs reszelt héját és a frissen facsart narancslevet.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg világosabb színű és krémes nem lesz.

    3

    Szitáld össze a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd add a tojássárgájás keverékhez. Keverd bele az olvasztott csokoládét is.

    A kakaóport és a lisztet szitáld össze, hogy ne legyen csomós.

    4

    A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába, hogy a tészta légies legyen.

    A tojásfehérjét akkor tudod a legkönnyebben kemény habbá verni, ha egy csipet sót adsz hozzá. A habot óvatosan forgasd a tésztába, hogy ne törjön össze.

    5

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

    A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha a torta teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.

    6

    Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá. Ezt használhatod díszítésre vagy töltelékként.

    A tejszínt akkor tudod a legkönnyebben kemény habbá verni, ha előtte legalább 30 percre a hűtőbe teszed a tejszínt és a habverőt is.

    7

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a narancsos tejszínhabbal. A tetejét vond be a maradék habbal, és szórd meg kakaóporral.

    A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen törik.

    8

    Díszítsd friss narancsszeletekkel vagy reszelt narancshéjjal, hogy még látványosabb legyen.

    A narancsszeleteket vékonyan szeleteld fel, és itasd át egy kis narancslikőrrel a még intenzívebb ízért. A narancshéjat csak a külső, színes részéből reszeld, a fehér hártya keserű lehet.

    9

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    Ha sietsz, a tortát rövid időre a fagyasztóba is teheted, de ne felejtsd el időben kivenni, hogy ne fagyjon meg teljesen.