Olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal gőz felett, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben megéghet a csokoládé. A csokoládét ne hagyd teljesen kihűlni, csak langyos legyen.
A tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját keverd habosra a kristálycukorral, majd add hozzá a narancs reszelt héját és a frissen facsart narancslevet.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg világosabb színű és krémes nem lesz.
Szitáld össze a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd add a tojássárgájás keverékhez. Keverd bele az olvasztott csokoládét is.
A kakaóport és a lisztet szitáld össze, hogy ne legyen csomós.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába, hogy a tészta légies legyen.
A tojásfehérjét akkor tudod a legkönnyebben kemény habbá verni, ha egy csipet sót adsz hozzá. A habot óvatosan forgasd a tésztába, hogy ne törjön össze.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd.
A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha a torta teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.
Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá. Ezt használhatod díszítésre vagy töltelékként.
A tejszínt akkor tudod a legkönnyebben kemény habbá verni, ha előtte legalább 30 percre a hűtőbe teszed a tejszínt és a habverőt is.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a narancsos tejszínhabbal. A tetejét vond be a maradék habbal, és szórd meg kakaóporral.
A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen törik.
Díszítsd friss narancsszeletekkel vagy reszelt narancshéjjal, hogy még látványosabb legyen.
A narancsszeleteket vékonyan szeleteld fel, és itasd át egy kis narancslikőrrel a még intenzívebb ízért. A narancshéjat csak a külső, színes részéből reszeld, a fehér hártya keserű lehet.
Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
Ha sietsz, a tortát rövid időre a fagyasztóba is teheted, de ne felejtsd el időben kivenni, hogy ne fagyjon meg teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.