Narancsos gofri friss gyümölcsökkel és porcukorral

Narancsos Gofri

A narancsos gofri egy igazi üdítő finomság, amely friss narancslével és reszelt narancshéjjal készül. A citrusos ízvilág könnyedséget ad ennek a desszertnek, amely különösen jól illik a reggelihez vagy egy könnyed délutáni édességként. Az édes és enyhén savanykás ízek tökéletes egyensúlyt teremtenek, és egy kis mézzel vagy friss narancsszeletekkel tálalva még különlegesebbé válik. Ha szereted a citrusos édességeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
30 ml Friss narancslé
1 tk. Narancshéj reszelve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a reszelt narancshéjat és a csipet sót.

    A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszelnéd, és csak a külső, színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a friss narancslevet és a vanília kivonatot.

    A friss narancslé intenzívebb ízt ad a gofrinak, de ha nincs kéznél, használhatsz bolti narancslevet is.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés kemény gofrikat eredményezhet.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd sütni a gofrikat. Használj hőálló olajat vagy vajat a kenéshez.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.

    6

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácson hűtés segít a gofrinak megőrizni a ropogósságát. Ne tedd egymásra a gofrikat, mert így bepárásodnak.

    7

    Tálald frissen porcukorral, narancsszeletekkel vagy mézzel meglocsolva.

    A narancsos gofrihoz jól illik a tejszínhab és a csokoládészósz is.