Facsard ki a narancs levét, és mérd ki a tejszínt, vajat és a többi hozzávalót.
A narancsot szobahőmérsékleten könnyebb kifacsarni, több levet nyersz ki belőle. A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzést.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a narancslevet és a mézet. Keverd össze alaposan.
Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg! Ha túl gyorsan olvad, vedd lejjebb a lángot.
Add hozzá a dijoni mustárt, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg a szósz elkezd sűrűsödni.
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a szósz leégjen vagy csomós legyen.
Öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony lángon főzd tovább, amíg a mártás selymesen simává válik.
A tejszínt lassan adagold, hogy ne hűtse le hirtelen a szószt. Ha a tejszín alacsony zsírtartalmú, a szósz kevésbé lesz sűrű.
Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fehér bors finomabb, kevésbé markáns ízt ad, mint a fekete bors. Kóstold meg a szószt, mielőtt sóznál, mert a mustár is tartalmazhat sót.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald sült húsokhoz vagy halételekhez, vagy használhatod mártogatósnak is.
A szósz hűtőben tárolva kissé besűrűsödhet. Tálalás előtt melegítsd fel, ha szükséges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.