Narancsos mustárszósz tálalva

Narancsos mustárszósz

A narancsos mustárszósz egy ízletes és sokoldalú kiegészítő, amely a citrusok frissességét ötvözi a dijoni mustár pikáns ízével. Ez a mártás különösen jól illik sült húsokhoz vagy halakhoz, és egyszerűen elkészíthető. A narancslé természetes édessége és savassága remekül harmonizál a mustár karakteres ízével. Tipp: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, adj hozzá egy csipet reszelt narancshéjat a főzés során.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Friss narancslé
2 ek. Dijoni mustár
1 ek. Méz
150 ml Tejszín
20 g Vaj
1 csipet Őrölt fehér bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a narancs levét, és mérd ki a tejszínt, vajat és a többi hozzávalót.

    A narancsot szobahőmérsékleten könnyebb kifacsarni, több levet nyersz ki belőle. A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzést.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a narancslevet és a mézet. Keverd össze alaposan.

    Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg! Ha túl gyorsan olvad, vedd lejjebb a lángot.

    3

    Add hozzá a dijoni mustárt, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg a szósz elkezd sűrűsödni.

    A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a szósz leégjen vagy csomós legyen.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony lángon főzd tovább, amíg a mártás selymesen simává válik.

    A tejszínt lassan adagold, hogy ne hűtse le hirtelen a szószt. Ha a tejszín alacsony zsírtartalmú, a szósz kevésbé lesz sűrű.

    5

    Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fehér bors finomabb, kevésbé markáns ízt ad, mint a fekete bors. Kóstold meg a szószt, mielőtt sóznál, mert a mustár is tartalmazhat sót.

    6

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald sült húsokhoz vagy halételekhez, vagy használhatod mártogatósnak is.

    A szósz hűtőben tárolva kissé besűrűsödhet. Tálalás előtt melegítsd fel, ha szükséges.