Narancsos-vaníliás linzer tálalva

Narancsos-vaníliás linzer

A linzer sütemények hagyományos édességek, amelyek generációkon átívelően népszerűek maradtak. A narancs és vanília kombinációja különleges, frissítő ízt ad ennek a változatnak, miközben a narancslekvár kellemes édességgel egészíti ki az omlós tésztát. Ez a sütemény tökéletes ünnepi alkalmakra, de akár hétköznap is remek vendégváró finomság. Az ízek összeérnek, és az omlós textúra garantáltan elvarázsol mindenkit!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 52 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
100 g Porcukor
150 g Vaj
2 db Tojássárgája
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Narancshéj (reszelt)
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 g Narancslekvár
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.

    2

    Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, amíg morzsás állagot kapunk.

    A hideg vajjal könnyebb morzsás állagot elérni. Ha a vaj túl meleg, a tészta ragacsos lesz.

    3

    Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat, majd gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll, különben kemény lesz a linzer.

    4

    A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    A hűtés segít a vajnak megszilárdulni, így a tészta könnyebben nyújtható és szaggatható.

    5

    A hűtött tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval köröket szaggatunk belőle.

    Ha a tészta ragad, tegyél alá és fölé sütőpapírt, és úgy nyújtsd ki.

    6

    A korongok felének a közepét egy kisebb kiszúróval kivágjuk, hogy lyukas linzert kapjunk.

    A kiszúrót lisztbe mártva könnyebben tudjuk kivágni a tésztát, és nem ragad bele.

    7

    A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a linzereket, és 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg enyhén aranybarna lesz.

    Figyelj rá, hogy a linzerek ne barnuljanak meg túlságosan, mert akkor kemények lesznek.

    8

    A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tömör linzerek alsó felét megkenjük narancslekvárral.

    A lekvárt vékonyan kend rá, hogy ne folyjon ki a linzerek közül.

    9

    A lyukas linzereket a lekváros korongokra helyezzük, és finoman összenyomjuk, hogy összetapadjanak.

    Ne nyomjuk túl erősen össze a linzereket, különben a lekvár kifolyhat. A lekvár ne legyen túl folyós, különben eláztatja a tésztát.

    10

    A kész linzereket porcukorral megszórjuk, és tálalás előtt legalább pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    A linzerek akkor a legfinomabbak, ha állnak egy kicsit, mert az ízek jobban összeérnek.