Narkel Naru pisztáciával, rózsaszirom díszítéssel

Narkel Naru pisztáciával

A Narkel Naru egy hagyományos indiai desszert, amely a kókusz és pisztácia tökéletes kombinációját hozza létre. A kókusz reszeléke és a pisztácia gazdag íze egy igazán különleges élményt nyújt, míg a rózsavíz és a szárított rózsaszirom frissességet és egyedi aromát ad az ételnek. Az édesség elterjedt az indiai szubkontinensen, és gyakran fogyasztják ünnepi alkalmakkor vagy különleges desszertként. A pisztácia és a kókusz összeolvadása kiemeli a tradicionális indiai édességek gazdag és egyedi ízvilágát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
100 ml Tej
50 g Friss pisztácia
2 ek. Vaj
1 tk. Rózsavíz
1 tk. Szárított rózsaszirom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciát aprítsd fel finomra, majd tedd félre.

    Ha durvábban aprítod, a pisztáciák textúrája jobban érződik az ételben, amitől különleges lesz az ízélmény.

    2

    Egy lábasban keverd össze a kókuszreszeléket, cukrot és tejet, majd melegítsd közepes lángon, amíg a cukor elolvad.

    Ha a keverék túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen keverhető legyen.

    3

    Amikor a keverék forrni kezd, add hozzá a vajat, a felaprított pisztáciát és a rózsavizet. Keverd jól össze, amíg egy homogén masszát kapsz.

    A rózsavíz különleges ízt ad, ne hagyd ki, mert ettől lesz igazán autentikus az étel.

    4

    A kész masszát öntsd egy tálba, és hagyd lehűlni. Miután kihűlt, formázz belőle kis golyókat vagy hengereket, ahogy tetszik.

    Használhatsz egy kevés vízet, hogy a kezedet ne ragadja meg a massza, miközben formázod.

    5

    Tálald a kész narkel naru golyókat friss rózsaszirommal díszítve, hogy egy extra illatos és szép megjelenést kapjon.

    A szárított rózsaszirom nemcsak szép, hanem finom illatot is ad, amitől az étel még vonzóbbá válik.