Nasi Goreng Gombával, gazdag fűszerekkel és friss gombákkal tálalva

Nasi Goreng Gombával

A Nasi Goreng Gombával a nasi goreng egyik vegetáriánus változata, amely kiemeli Indonézia gazdag fűszerkultúráját. A gombás nasi goreng a helyi ízekkel kombinálva könnyed, mégis laktató étel, amely ideális választás azoknak, akik vegetáriánus ételt keresnek. A gomba gazdag textúrája és az indonéz szójaszósz keveréke tökéletes harmóniában van a rizssel, így ez az étel minden falatnál különleges élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Gomba
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A gombát szeleteld fel, a vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A gombát nem szabad túl sokáig pirítani, hogy ne veszítse el a friss, ropogós állagát.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a gombát, és pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, kb. 5-7 perc.

    Ha túl sok gomba van, készítheted több részletben, hogy mindegyik egyenletesen piruljon meg.

    4

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, akkor közepes hőfokon pirítsd, hogy elkerüld a keserű ízt.

    5

    Tedd a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított gombás, fokhagymás keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd tovább, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    6

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!