A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.
A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.
A gombát szeleteld fel, a vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.
A gombát nem szabad túl sokáig pirítani, hogy ne veszítse el a friss, ropogós állagát.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a gombát, és pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, kb. 5-7 perc.
Ha túl sok gomba van, készítheted több részletben, hogy mindegyik egyenletesen piruljon meg.
Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, akkor közepes hőfokon pirítsd, hogy elkerüld a keserű ízt.
Tedd a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított gombás, fokhagymás keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd tovább, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.
Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.