NĂ©met tĂșrĂłtorta lĂĄgy töltelĂ©kkel Ă©s porcukorral megszĂłrva

NĂ©met tĂșrĂłtorta

A nĂ©met tĂșrĂłtorta a hagyomĂĄnyos nĂ©met konyha egyik kedvelt desszertje, amely egyszerƱsĂ©gĂ©ben rejlik az ereje. A lĂĄgy tĂșrĂłs töltelĂ©k Ă©s az omlĂłs tĂ©szta tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt, amit a citrom frissessĂ©ge mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tesz. Ez a torta nemcsak ĂŒnnepi alkalmakra ideĂĄlis, hanem bĂĄrmely napot kĂŒlönlegessĂ© tehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 55 perc
Teljes 1 Ăłra 35 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 150 g Vaj
⭕ 200 g Kristálycukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 200 ml Tejföl
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 db CitromhĂ©j (reszelt)
⭕ 50 g Porcukor (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy tortaformĂĄt.

    A kivajazott formĂĄt lisztezd is ki, Ă­gy biztosan nem fog beleragadni a torta.

    2

    Keverd össze a lisztet a sĂŒtƑporral, Ă©s morzsold el a vajjal, majd add hozzĂĄ a kristĂĄlycukor felĂ©t, egy tojĂĄst, Ă©s gyĂșrj sima tĂ©sztĂĄt. Tedd a hƱtƑbe 30 percre.

    A vajat hidegen hasznåld, hogy a tészta morzsalékos maradjon, és a hƱtés sorån ne olvadjon meg.

    3

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt, Ă©s bĂ©leld ki vele a tortaformĂĄt. SzĂșrd meg villĂĄval, hogy ne hĂłlyagosodjon fel sĂŒtĂ©s közben.

    A tĂ©sztĂĄt sĂŒtƑpapĂ­r között a legkönnyebb kinyĂșjtani, Ă©s Ă­gy könnyen a formĂĄba is helyezheted.

    4

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a tĂșrĂłt, a tejfölt, a maradĂ©k cukrot, a tojĂĄsok sĂĄrgĂĄjĂĄt, a vanĂ­liĂĄt Ă©s a reszelt citromhĂ©jat. Dolgozd simĂĄra.

    A tĂșrĂłt Ă©rdemes elƑzƑleg ĂĄttörni, hogy ne legyen darabos a krĂ©m.

    5

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket verd kemĂ©ny habbĂĄ, majd Ăłvatosan forgasd bele a tĂșrĂłs keverĂ©kbe.

    A tojåsfehérje akkor lesz igazån kemény, ha egy csipet sót adsz hozzå verés közben.

    6

    Öntsd a tĂșrĂłs keverĂ©ket a tĂ©sztĂĄval bĂ©lelt tortaformĂĄba, Ă©s simĂ­tsd el a tetejĂ©t.

    A töltelék egyenletes eloszlåsåhoz óvatosan råzogasd meg a formåt.

    7

    SĂŒsd a tortĂĄt 50-55 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra nem sĂŒl, Ă©s a közepe mĂĄr nem remeg.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    HƱtsd ki teljesen a formĂĄban, majd szĂłrd meg porcukorral tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A tortĂĄt csak teljesen kihƱlve szeleteld fel, kĂŒlönben könnyen szĂ©teshet.