A sushi rizst alaposan öblítsd át, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.
A sushi rizs alapja az öblítés! Ne hagyd ki, hogy a rizs textúrája megfelelő legyen.
A rizst főzés után egy tálban hagyd kihűlni, majd keverd össze a tamarind ecetet, a cukrot és a sót, majd öntsd a rizsre.
A rizst az ecetes keverékkel óvatosan keverd, hogy megőrizze a szemek formáját.
A tojásokat verjük fel sóval és cukorral. A szezámolajjal egy serpenyőben pirítsunk egy vékony réteget a tojáskeverékből, majd ismételjük meg a folyamatot, amíg el nem készül a tamagoyaki.
A tamagoyaki készítésénél ügyelj arra, hogy a tojás ne legyen túl vastag, és mindig vékony rétegeket önts a serpenyőbe.
A tamagoyakit szeleteld fel vékony csíkokra, és tedd félre.
A tamagoyaki szeletelésénél használj nagyon éles kést, hogy a szeletek szépek és egyenletesek legyenek.
A sushi rizst a kezedben kis golyóvá formáljuk, majd minden egyes golyóra egy-egy szelet tamagoyakit teszünk. Ha szükséges, az alga segítségével biztosíthatjuk, hogy a tamagoyaki a rizs tetején maradjon.
A rizst ne nyomd túl erősen, hogy ne törjön össze. A golyókat inkább finoman formáld meg.
Tálald a nigirit egy szép tányéron, szójaszósszal és friss korianderrel díszítve.
A nigirit fogyaszd frissen, hogy megőrizze az ízeket és textúrákat. A szójaszósz a legjobb kísérője.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.