Nigiri Tamagoyakival, friss korianderrel tálalva

Nigiri Tamagoyakival

A Nigiri Tamagoyaki a japán konyha klasszikusa, amely friss, ínycsiklandó rizsből és tojásos tamagoyakiból készül. A tamagoyaki, egy édes tojásos étel, amelyet a japán konyhában gyakran készítenek és tálalnak sushi formájában. Ez az étel gazdag ízvilágával és textúrájával biztosan elnyeri a sushi szerelmeseinek tetszését. A nigiri készítése rendkívül egyszerű, de az elkészítési technika miatt minden egyes falat tökéletes lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
3 ek. Tamarind ecet
1 ek. Cukor
1 tk.
1 lap Tengeri alga
3 db Tojás
0.5 tk.
1 ek. Cukor
1 tk. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd át, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A sushi rizs alapja az öblítés! Ne hagyd ki, hogy a rizs textúrája megfelelő legyen.

    2

    A rizst főzés után egy tálban hagyd kihűlni, majd keverd össze a tamarind ecetet, a cukrot és a sót, majd öntsd a rizsre.

    A rizst az ecetes keverékkel óvatosan keverd, hogy megőrizze a szemek formáját.

    3

    A tojásokat verjük fel sóval és cukorral. A szezámolajjal egy serpenyőben pirítsunk egy vékony réteget a tojáskeverékből, majd ismételjük meg a folyamatot, amíg el nem készül a tamagoyaki.

    A tamagoyaki készítésénél ügyelj arra, hogy a tojás ne legyen túl vastag, és mindig vékony rétegeket önts a serpenyőbe.

    4

    A tamagoyakit szeleteld fel vékony csíkokra, és tedd félre.

    A tamagoyaki szeletelésénél használj nagyon éles kést, hogy a szeletek szépek és egyenletesek legyenek.

    5

    A sushi rizst a kezedben kis golyóvá formáljuk, majd minden egyes golyóra egy-egy szelet tamagoyakit teszünk. Ha szükséges, az alga segítségével biztosíthatjuk, hogy a tamagoyaki a rizs tetején maradjon.

    A rizst ne nyomd túl erősen, hogy ne törjön össze. A golyókat inkább finoman formáld meg.

    6

    Tálald a nigirit egy szép tányéron, szójaszósszal és friss korianderrel díszítve.

    A nigirit fogyaszd frissen, hogy megőrizze az ízeket és textúrákat. A szójaszósz a legjobb kísérője.