Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a tápiókalisztet, a cukrot és a sót.
A csomómentes eredmény érdekében szitáld át a liszteket.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Lassan adagold a folyadékot, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.
Hagyd a tésztát pihenni 15-20 percig, hogy az állaga tökéletes legyen a sütéshez.
A pihentetés alatt a lisztek megszívják magukat a folyadékkal, így a tészta sűrűbb és könnyebben kezelhető lesz.
Melegíts fel egy speciális Nom Krok sütőt (vagy egy takoyaki serpenyőt), és kend ki olajjal.
Fontos, hogy a sütő jól felmelegedjen, mielőtt a tésztát beleöntöd. Az olajozást minden sütési ciklus előtt érdemes megismételni, hogy ne ragadjon le a tészta.
Önts egy kis adag tésztát minden mélyedésbe, majd fedd le a sütőt, és süsd közepes lángon 3-4 percig.
Ne töltsd túl a mélyedéseket, mert a tészta megemelkedik sütés közben. A fedő segít a tésztának egyenletesen átsülni.
Ha a szélek elkezdenek megszilárdulni, szórd meg az aprított újhagymával.
Az újhagyma friss ízt és ropogós textúrát ad a Nom Krok-nak. Más zöldfűszereket is kipróbálhatsz.
Folytasd a sütést, amíg a Nom Krok alja aranybarna és ropogós lesz, míg a belseje lágy marad.
A sütési idő függ a sütőd hőmérsékletétől, ezért figyelj a színére és állagára. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Óvatosan emeld ki a sütőből, és hagyd kissé hűlni.
Használj egy vékony spatulát vagy pálcikát a Nom Krok kiemeléséhez, hogy ne sérüljön meg.
Tálald melegen, kókusztejjel meglocsolva vagy friss fűszernövényekkel megszórva.
A kókusztej még krémesebbé teszi a Nom Krok-ot. Kínálhatod édes vagy sós feltétekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.