Nom Krok kambodzsai édesség tálalva

Nom Krok

A Nom Krok egy hagyományos kambodzsai édesség, amelyet évszázadok óta készítenek az országban. A rizsliszt és a kókusztej kombinációja puha belsőt, míg a speciális sütési technika ropogós külsőt eredményez. A Nom Krok utcai árusoknál is népszerű, gyakran frissen sütik és melegen tálalják. Egy kellemes délutáni csemegeként vagy ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. A tökéletes Nom Krok titka a megfelelő állagú tészta és a precíz sütési idő, amely biztosítja a kívánt ropogós külsőt és lágy belsőt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
250 ml Kókusztej
100 ml Víz
30 g Cukor
1 csipet
50 g Tápiókaliszt
20 g Újhagyma (aprítva)
20 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a tápiókalisztet, a cukrot és a sót.

    A csomómentes eredmény érdekében szitáld át a liszteket.

    2

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Lassan adagold a folyadékot, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.

    3

    Hagyd a tésztát pihenni 15-20 percig, hogy az állaga tökéletes legyen a sütéshez.

    A pihentetés alatt a lisztek megszívják magukat a folyadékkal, így a tészta sűrűbb és könnyebben kezelhető lesz.

    4

    Melegíts fel egy speciális Nom Krok sütőt (vagy egy takoyaki serpenyőt), és kend ki olajjal.

    Fontos, hogy a sütő jól felmelegedjen, mielőtt a tésztát beleöntöd. Az olajozást minden sütési ciklus előtt érdemes megismételni, hogy ne ragadjon le a tészta.

    5

    Önts egy kis adag tésztát minden mélyedésbe, majd fedd le a sütőt, és süsd közepes lángon 3-4 percig.

    Ne töltsd túl a mélyedéseket, mert a tészta megemelkedik sütés közben. A fedő segít a tésztának egyenletesen átsülni.

    6

    Ha a szélek elkezdenek megszilárdulni, szórd meg az aprított újhagymával.

    Az újhagyma friss ízt és ropogós textúrát ad a Nom Krok-nak. Más zöldfűszereket is kipróbálhatsz.

    7

    Folytasd a sütést, amíg a Nom Krok alja aranybarna és ropogós lesz, míg a belseje lágy marad.

    A sütési idő függ a sütőd hőmérsékletétől, ezért figyelj a színére és állagára. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    8

    Óvatosan emeld ki a sütőből, és hagyd kissé hűlni.

    Használj egy vékony spatulát vagy pálcikát a Nom Krok kiemeléséhez, hogy ne sérüljön meg.

    9

    Tálald melegen, kókusztejjel meglocsolva vagy friss fűszernövényekkel megszórva.

    A kókusztej még krémesebbé teszi a Nom Krok-ot. Kínálhatod édes vagy sós feltétekkel is.