Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, nehogy összeragadjanak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Ne forrald a tejszínt, csak melegítsd fel! Ha felforralod, a panna cotta nem lesz tökéletesen sima.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön felesleges víz a keverékbe. Addig keverd, amíg teljesen fel nem oldódik, különben csomós lesz a panna cotta.
Add hozzá a Nutellát, és keverd simára, hogy a keverék csokoládés legyen.
A Nutellát érdemes előzőleg szobahőmérsékleten tartani, hogy könnyebben el lehessen keverni a tejszínes keverékkel. Ha mégsem oldódna fel teljesen, használj botmixert a sima állag eléréséhez.
Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A poharakat érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyenek át szagokat a hűtőben. A 3-4 óra minimum idő, de a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben hagyod.
Tálalás előtt díszítsd csokoládéforgáccsal és tört mogyoróval.
A díszítéshez használhatsz kakaóport, tejszínhabot vagy akár friss gyümölcsöket is. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből pár perccel, hogy kicsit meglágyuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.