Nutellás panna cotta pohárban

Nutellás panna cotta

A Nutella népszerűsége világszerte töretlen, így nem csoda, hogy számos desszertbe beépítik. Ez a Nutellás panna cotta ötvözi a klasszikus olasz desszert krémességét a Nutella gazdag mogyorós-csokoládés ízével. A desszert tetejét csokoládéforgács és tört mogyoró díszíti, ami nemcsak ízben, hanem látványban is lenyűgözővé teszi. Ideális választás különleges alkalmakra vagy bármikor, amikor valami igazán kényeztető édességre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
60 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
150 g Nutella
30 g Csokoládéforgács
20 g Tört mogyoró
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, nehogy összeragadjanak.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    Ne forrald a tejszínt, csak melegítsd fel! Ha felforralod, a panna cotta nem lesz tökéletesen sima.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön felesleges víz a keverékbe. Addig keverd, amíg teljesen fel nem oldódik, különben csomós lesz a panna cotta.

    4

    Add hozzá a Nutellát, és keverd simára, hogy a keverék csokoládés legyen.

    A Nutellát érdemes előzőleg szobahőmérsékleten tartani, hogy könnyebben el lehessen keverni a tejszínes keverékkel. Ha mégsem oldódna fel teljesen, használj botmixert a sima állag eléréséhez.

    5

    Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A poharakat érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyenek át szagokat a hűtőben. A 3-4 óra minimum idő, de a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben hagyod.

    6

    Tálalás előtt díszítsd csokoládéforgáccsal és tört mogyoróval.

    A díszítéshez használhatsz kakaóport, tejszínhabot vagy akár friss gyümölcsöket is. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből pár perccel, hogy kicsit meglágyuljon.