Oden tofuval, gazdag japán leves tofuval, tojással és spenóttal tálalva

Oden tofuval

Az Oden egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran tálalnak hideg téli napokon. Az étel alapja egy gazdag leves, amelyben tofut, tojást és különböző zöldségeket főznek. Az oden eredete visszanyúlik a japán Edo-korszakhoz, és az ételek variációja régiónként eltérhet. A tofu és a tojás kombinációja különleges textúrát ad az ételnek, miközben az alaplé mély ízt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
300 g Rizs
3 ek. Szójaszósz
500 ml Húslé (alternatív: zöldségalaplé)
2 db Répák
1 db Tök
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Tengeri alga
2 szál Zöldhagyma
2 db Tojás
1 ek. Mirin
1 cm Friss gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy egy kicsit ropogósabb legyen.

    A tofu textúrája javul, ha először szárazon megpirítod. Ez segít, hogy jobban magába szívja a leves ízeit.

    2

    A répákat és a tököt felkarikázzuk, majd egy nagyobb edényben, a zöldségalaplével vagy húslével felforraljuk.

    A zöldségalaplé is kiváló, ha vegetáriánus változatot szeretnél. A zöldség és a húsleves keveréke gazdag ízt ad.

    3

    Hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint, a friss gyömbért és az apróra vágott fokhagymát, majd forraljuk tovább, hogy az ízek összeérjenek.

    A gyömbér frissessége és a mirin édessége jól ellensúlyozza a szójaszósz sós ízét, ami gazdagítja a levest.

    4

    A tojásokat főzzük meg keményre, majd az elkészült leveshez adjuk.

    A tojásokat ne főzd túl, hogy a sárgája enyhén lágy maradjon. Így finomabb lesz a leves.

    5

    A levesbe belehelyezzük a pirított tofut, a répát, a tököt, és a tengeri algát, majd egy-két percig főzzük, hogy minden jól összeérjen.

    A tengeri alga kellemes umami ízt ad a levesnek, így érdemes ne hagyni ki belőle.

    6

    Tálalás előtt friss zöldhagymát szórunk a leves tetejére, és az ételt azonnal tálaljuk.

    A friss zöldhagyma szép színt ad a levesnek, és friss ízt biztosít.