A tofut apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy egy kicsit ropogósabb legyen.
A tofu textúrája javul, ha először szárazon megpirítod. Ez segít, hogy jobban magába szívja a leves ízeit.
A répákat és a tököt felkarikázzuk, majd egy nagyobb edényben, a zöldségalaplével vagy húslével felforraljuk.
A zöldségalaplé is kiváló, ha vegetáriánus változatot szeretnél. A zöldség és a húsleves keveréke gazdag ízt ad.
Hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint, a friss gyömbért és az apróra vágott fokhagymát, majd forraljuk tovább, hogy az ízek összeérjenek.
A gyömbér frissessége és a mirin édessége jól ellensúlyozza a szójaszósz sós ízét, ami gazdagítja a levest.
A tojásokat főzzük meg keményre, majd az elkészült leveshez adjuk.
A tojásokat ne főzd túl, hogy a sárgája enyhén lágy maradjon. Így finomabb lesz a leves.
A levesbe belehelyezzük a pirított tofut, a répát, a tököt, és a tengeri algát, majd egy-két percig főzzük, hogy minden jól összeérjen.
A tengeri alga kellemes umami ízt ad a levesnek, így érdemes ne hagyni ki belőle.
Tálalás előtt friss zöldhagymát szórunk a leves tetejére, és az ételt azonnal tálaljuk.
A friss zöldhagyma szép színt ad a levesnek, és friss ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.