Ogbono soup csirkehússal, fűszeres és gazdag leves

Ogbono soup csirkehússal

Az ogbono soup egy hagyományos afrikai leves, amelyet különféle húsokkal és fűszerekkel készítenek. A mangó mag (ogbono) különleges sűrítő hatással rendelkezik, és egyedi, gazdag ízt ad a levesnek. Az ogbono soup története hosszú múltra tekint vissza, és számos változata létezik különböző afrikai kultúrákban. A csirkehússal készült változat a legnépszerűbb, mivel a hús és a fűszerek kombinációja különlegesen ízletes. Ez a leves remek választás egy tápláló ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Ogbono (mangó mag)
500 g Csirkehús
2 ek. Pörkölt fűszerkeverék
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Pálmaolaj
1 csokor Friss koriander
1 db Csili
1 tk.
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és a hagymát apróra vágd.

    A csirkehúst a legjobb frissen használni, hogy megőrizze ízét és textúráját!

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel a pálmaolajat, majd tedd bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserűvé válhat – csak üvegesre pirítsd.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szépen meg nem barnul.

    A csirkehús karamellizálása segíti, hogy gazdagabb ízű legyen a leves!

    4

    Miután a csirkehús megpirult, add hozzá a pörkölt fűszerkeveréket, sót, és a csilit. Keverd össze jól.

    Ha nem szereted a túl csípős ételeket, akkor a csili mennyiségét csökkentheted.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a hús ne égjen le.

    A leves gazdagabb ízű lesz, ha hosszabb ideig főzöd, így érdemes időnként pótolni a vizet.

    6

    Amíg a leves fő, az ogbono magot egy serpenyőben pirítsd meg 2-3 percig, majd őröld meg.

    A pirított ogbono mag segít, hogy a leves sűrűbb és gazdagabb legyen!

    7

    Add hozzá az őrölt ogbono magot a leveshez, és keverd jól el. Főzd a levest még 15-20 percig, amíg sűrűsödik.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy hígabb legyen.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. A leves ízét a koriander és a csili különleges frissessége emeli ki.

    A koriander frissessége javítja a leves ízét, így ne hagyd ki!